Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ-ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ-ΑΠΟ 20€

«Ο Γιώργος»
Ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται και ενεργεί, της φιλοσοφίας αλλά και της στάσης ζωής του, είναι η απόφαση του Γιώργου Καραμπέτσου να επαναφέρει την αμοιβή στον θεσμό του Παρατηρητή αγώνα (όχι διαιτησίας) για τους αγώνες Preleague και Α2 Εθνικής Κατηγορίας, όταν η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη.

Είναι άλλη μια απόφαση μετά την αύξηση των παραβόλων (αυτά που ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ είχε δημόσια δεσμευτεί ότι θα μείωνε) που βαραίνει μονομερώς τα σωματεία, χωρίς αντίστοιχα σε αυτή την πολιτική να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Η «αμοιβή» ορίζεται στα 20€, ποσό που επιβαρύνει το γηπεδούχο σωματείο.

Είχε καταργηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και ο παρατηρητής αγώνα πρόσφερε τις υπηρεσίες εθελοντικά. Ήταν η εποχή πού το κόστος του, όπως και της διαιτησίας των αγώνων, το επωμίζονταν η ΕΟΠΕ και η κατάργηση της συγκεκριμένης «αμοιβής» έγινε για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η ήδη χρεωκοπημένη Ομοσπονδία.

Με δεδομένο ότι σήμερα το κόστος των αγώνων έχει μεταφερθεί στα σωματεία, ποιά λογική και ποιά αναγκαιότητα επανέφερε την κουλτούρα του «χαρτζιλικιού», στην θέση της εθελοντικής παρουσίας και συμμετοχής του παρατηρητή αγώνα;

-Γιατί ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ έχοντας με τις αποφάσεις του μέσα σε ένα χρόνο συρρικνώσει το Ελληνικό βόλεϊ (Εθνικές ομάδες, πρωταθλήματα, ανάπτυξη κλπ) τώρα προσπαθεί να επιβαρύνει επιπλέον τα σωματεία, αφού σε αυτά έχει μεταφερθεί ολόκληρο το κόστος των αγώνων;

- Γιατί δείχνει τόσο αδύναμος να αλλάξει την νοοτροπία που είχε αποκτήσει «σιτιζόμενος» από το άθλημα (εμπορία ρούχων, parking μεγαλοπροέδρου, διαιτησία) και τον ακολουθεί ακόμη και ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας ;

-Γιατί δεν άφησε σε ισχύ αυτό που τα τελευταία χρόνια συνέβαινε, όπου τα άτομα που ορίζονταν  Γυμνασίαρχοι (κυρίως μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ) το έκαναν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή;

-Σε ποιους θέλει να εξασφαλίσει «χαρτζιλίκι» μετά τις αυξήσεις των παραβόλων που πλήρωσαν τα σωματεία και την διάθεσή του να τα φορτώσει και με νέα βάρη;

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη, υπερβολική και καταχρηστική γιατί μας γυρίζει στην εποχή που συγκεκριμένα άτομα έβγαζαν «μεροκάματο» παίρνοντας «εργολαβικά» τους αγώνες.

Η εφαρμογή της έχει δημιουργήσει αίσθημα ντροπής σε κάποιους από αυτούς και αρνούνται να πάρουν τα 20€, ίσως γιατί δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους ανθρώπους των σωματείων και να το αιτιολογήσουν. Μερικές φορές δεν είναι το ύψος του ποσού αλλά το σκεπτικό και η λογική που το υπαγορεύει.

Η ΔΙΚΗ με την δική σας συνδρομή θα παρουσιάσει τα ονόματα όσων δεν έχουν τέτοιες αναστολές και εισπράττουν τα χρήματα στους αγώνες. Είναι τα πρόσωπα στα οποία πούλησε εκδούλευση ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και θεσμοθέτησε την αμοιβή.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μαζί με όλους όσους δεν κατανοούν την εποχή και τις συνθήκες μόνο όταν πρόκειται για το στενό προσωπικό συμφέρον. 

Είναι λογικό να ψάχνεις για τις Εθνικές Ομάδες εθελοντές προπονητές και να καταργείς τον εθελοντισμό σε αυτό το επίπεδο; Δυστυχώς για τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ είναι φυσιολογικά αυτό και πολλά άλλα, που σε όσους βιώνουν την καθημερινότητα των σωματείων μοιάζουν παράλογα και τουλάχιστον προκλητικά.

Δείτε την επιστολή της ΚΕΔ με την υπογραφή του Χρήστου Σύλλα και κατ’ εντολή του Γιώργου Καραμπέτσου.