Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η Αγία οικογένεια
Στιγμές μοναδικές φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένο να βιώσει το Ελληνικό βόλεϊ με την κατά πολλούς αναμενόμενη, απόφαση πρόσληψης Ομοσπονδιακών προπονητών στις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες.

Η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων δεν αποτελεί νέο δείγμα γραφής για τους διοικούντες την ΕΟΠΕ. Είναι αναμενόμενη η εξάρτηση και η εμπλοκή τους σε μηχανισμούς κομματικούς, εξουσίας και συναλλαγής.

Όμως, αναδεικνύει την απροκάλυπτη, την χωρίς αιδώ και αναστολές, αδιαφορία για την διολίσθηση του Ελληνικού βόλεϊ αλλά και των Εθνικών Ομάδων που είναι ο καθρέπτης του. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρονται για το βόλεϊ. Δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν, να χτίσουν το άθλημα, να το θεμελιώσουν σε πιο πλατιά βάση, αξιοποιώντας το υλικό και την υποδομή που παρέλαβαν.

Αυτό όμως πώς μπορεί να συμβεί όταν οι επιλεγμένοι Ομοσπονδιακοί προπονητές, δεν καλύπτουν βασικά κριτήρια αξιολόγησης; Όσον αφορά βέβαια τους συγκεκριμένους προπονητές από την πλευρά τους είναι σεβαστό και θεμιτό να πιστεύουν στο εαυτό τους και να διεκδικούν το δικαίωμα στο όνειρο, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ως Ομοσπονδιακοί προπονητές.

ΑΚΟΜΑ και όταν τα βιογραφικά τους είναι αδύναμα
ΑΚΟΜΑ και αν προέρχονται από πολλά χρόνια προπονητικής απραξίας
ΑΚΟΜΑ και αν δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία
ΑΚΟΜΑ και αν ενεργοποίησαν γνωριμίες και τηλέφωνα για να προσληφθούν
ΑΚΟΜΑ και αν πήραν την θέση άλλων με πολλαπλάσια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα
ΑΚΟΜΑ και αν χρειάστηκε να «ανακαλυφθούν» θέσεις προπονητών για να χωρέσουν
ΑΚΟΜΑ και αν η αυτοεπίγνωση από την έλλειψη προσόντων και υποδομής αναζήτησε ισοδύναμα για λίγες λέξεις στο βιογραφικό «ότι διατέλεσε»
ΑΚΟΜΑ και αν βρήκαν πρόσφορο καταφύγιο στην οικογενειοκρατία, στην  παρεοκρατία και στη διαπλοκή
ΑΚΟΜΑ και για άλλους τόσους λόγους, αυτοί έκαναν την «δουλειά τους».

Οι συγκεκριμένοι προπονητές επιπροσθέτως, θα κριθούν για τα παραπάνω και δεν θα είναι μακρύς ο χρόνος που τα γραφόμενα θα επιβεβαιωθούν και από τα αποτελέσματα. Δυστυχώς...

Είναι ερώτημα άξιο απορίας η πρόσληψη προπονητών στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες, χωρίς να υπάρχουν επικεφαλείς προπονητές στην Εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών, οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι που ιεραρχικά θα τους κατευθύνουν και θα τους καθοδηγήσουν.

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι οι προπονητές, αλλά οι διοικούντες την ΕΟΠΕ και οι επιλογές τους. Αυτοί δεν τίμησαν την εντολή των σωματείων, δεν σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις, δεν τήρησαν τις υποσχέσεις.

Με ψεύτικα μεγάλα λόγια κορόιδεψαν και εξαπάτησαν. Είδαν την επιλογή των συγκεκριμένων προπονητών ως ευκαιρία να εξυπηρετήσουν τα «ρουσφέτια», να βγάλουν υποχρεώσεις, να στήσουν υποστηρικτικούς «μηχανισμούς», με δικούς του ανθρώπους πρόθυμους αποδέκτες εντολών, υπάκουους και ετερόφωτους.

Η ΔΙΚΗ γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, την αφετηρία, την πορεία και το σκεπτικό τους, με διορατικότητα έχει προβλέψει, προαναγγείλει και περιγράψει, τεκμηριωμένα και αναλυτικά το τι θα συμβεί.

Γνωρίζοντας το παρασκήνιο αλλά και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να βρεθούν στο τιμόνι του Ελληνικού βόλεϊ, με οδηγό το παρελθόν τους, είχε διακρίνει με απόλυτα ακριβή τρόπο την σημερινή κατάληξη.

Η δικαίωσή μας ξεκίνησε από την πρώτη μέρα, αλλά βέβαια αυτό δεν μας ικανοποιεί. Το ζητούμενο είναι πως το άθλημά μας θα γλιτώσει από αυτήν την συνεχιζόμενη καθημερινή πολύπλευρη επίθεση που δέχεται από αυτούς που είχαν ταχθεί να το υπηρετούν και να το προστατεύσουν. Αυτοί προφανώς θα συνεχίσουν...
Εμείς θα τους αφήσουμε;