Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Άπαικτοι παίχτες
Απογοητευτική παραμένει η εικόνα του site της ΕΟΠΕ μετά την «φαεινή» ιδέα των γνωστών κονδυλοφόρων της, να αλλάξουν την εμφάνιση και να θυσιάσουν την λειτουργικότητα στο βωμό μιας αμφιλεγόμενης νέας εικόνας.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι χειρότερα από την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη ακόμα και όσων αρχικά είχαν σταθεί θετικά στο εγχείρημα.

Γυμνό από πληροφορίες, με κενή την βάση δεδομένων, δυσλειτουργικό χωρίς αρχειακό υλικό και με δύσκολη την πρόσβαση σε ειδήσεις βαθμολογίες, στατιστικά κλπ. Επί της ουσίας άδειο, πρόχειρο και προκλητικά δύσχρηστο, αφού μόνο σε οθόνες με πολύ υψηλή ανάλυση έχει καλή οπτικοποίηση.

Έχει χάσει την βαρύτητα του site ενός θεσμικού φορέα όπως μέχρι πρότινος ήταν, καθώς και την δυνατότητα του αναγνώστη να έχει πλήρη εικόνα αποτελεσμάτων και σφαιρικής ενημέρωσης.

Με χαρακτηριστικό στοιχείο τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα, δείτε πώς προβάλλονται σε μισή οθόνη τα στατιστικά με δόσεις.

Αλλά και τα Ελληνικά τους μοιάζουν προσβεβλημένα από τον ιό των ελληνικών του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση, μετά την «εμπνευσμένη ιδέα» της καθιέρωσης σελίδας στα Αγγλικά, μήπως οι μακιγιέρ δημοσιογράφοι της εικόνας του προέδρου, είναι σκόπιμο να φρεσκάρουν λίγο τα Ελληνικά τους, για να μη συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την «μαλλιαρή» εκδοχή της Ελληνικής γλώσσας σε επίσημα κείμενα.

Τι λέτε δεν το χρειάζονται;