Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Πισωγυρίσματος συνέχεια...
Η καθημερινή μας ενημέρωση για την αγωνιστική παρουσία των διεθνών αθλητών που αγωνίζονται και διακρίνονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού δημιουργούν έντονα συναισθήματα ανησυχίας κυρίως από το γεγονός της έλλειψης Ομοσπονδιακών προπονητών που θα παρακολουθούσαν τους αθλητές και θα είχαν εικόνα για αυτούς.

Αναδεικνύεται έτσι και από αυτήν την οπτική, το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την ευκαιριακή ενασχόληση της ΕΟΠΕ με τις Εθνικές Ομάδες, αφού η εικόνα που υπάρχει για αυτήν την κατηγορία αθλητών είναι καθαρά δημοσιογραφική.

Η απουσία των προπονητών που θα επικοινωνούσαν με τον αθλητή -αθλήτρια, θα τον παρακολουθούσαν, θα μοιράζονταν μαζί του τα προβλήματα, τις σκέψεις, τις αγωνίες τους, τους κοινούς στόχους, θα σχημάτιζαν τον φάκελο του, έχοντας προσωπική αλλά και αξιόπιστη εικόνα για τον κάθε ένα ξεχωριστά, μια διεθνής πρακτική, μοιάζει άπιαστο όνειρο στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Η εποχή, άλλωστε, του Αλέκου Λεώνη, του Σωτήρη Δρίκου, του Γιάννη Καλμαζίδη, του Τάκη Φλώρου δεν είναι τόσο μακρινή χρονικά, αλλά απέχει δεκαετίες από το  τωρινό τέλμα. 


Η μόνιμη επωδός του προέδρου της ΕΟΠΕ για  άδεια ταμεία δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί από τα ίδια ταμεία πληρώνει σε ετήσια βάση τους team managers κκ. Περόπουλο & Γκιούρδα για να ξεπληρώσει προεκλογικά αλλά και προσωπικά γραμμάτια.

Έτσι έχουμε team managers, χωρίς να έχουμε ομάδες, αφού δεν έχουμε προπονητές και ουδείς παρακολουθεί αθλητές και αθλήτριες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Το μέγεθος του πισωγυρίσματος και της υποβάθμισης των Εθνικών Ομάδων όπως «κατόρθωσε» να τις οδηγήσει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και το σινάφι του, δεν έχει προσμετρηθεί και δεν μπορεί στην παρούσα φάση να αποτιμηθεί η ζημιά σε όλη της την έκταση. 

Ειδικά σε μια εποχή που υπάρχει η τεχνογνωσία, τα μέσα, η ευκολία στην επικοινωνία και στην πρόσβαση της πληροφορίας, όπου μόνο η αξιοποίησή της θα έπρεπε να είναι το μοναδικό μας μέλημα.

Με την επισήμανση ότι τα επανειλημμένα πλήγματα που δέχεται το ελληνικό βόλεϊ από αυτήν την ανεκδιήγητη και παράλογη πολιτική είναι σωρευτικά, οι καταστροφικές συνέπειες δυστυχώς δεν θα αποτελέσουν έκπληξη για κανέναν.

ΥΓ. Απέναντι  σε αυτό, οι επίσης αμειβόμενοι από τα ίδια άδεια ταμεία,  επικοινωνιολόγοι- μακιγιέρ σχεδιάζουν την ιστοσελίδα της Volleyleague γυναικών στα αγγλικά για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους εξωραΐζοντας την εικόνα της ανυπαρξίας διοίκησης και πολιτικής. Λιγάκι οξύμωρο χωρίς Ομοσπονδιακούς προπονητές αλλά με σελίδα στα Αγγλικά. Ισιδώρου το ανάγνωσμα.