Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Με παραμορφωτικούς φακούς
Οι νεοπροσληφθέντες «μακιγιέρ» της εικόνας του προέδρου της ΕΟΠΕ, ξεκίνησαν ήδη την δράση τους. Αποτελούν (σύμφωνα με πληροφορίες μας) τους εμπνευστές της κοινής συνάντησης μελών των επιτροπών  Εθνικών ομάδων και ανάπτυξης, του συμβούλου-φίλου, πρώην παρκοσυνεταίρου, του προέδρου, με την προσθήκη και εκμετάλλευση προπονητών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα.

Έτσι προσπαθούν να δημιουργήσουν στο πρόσωπο του Γιώργου Καραμπέτσου, την εικόνα ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τις Εθνικές ομάδες και αναζητά μέσα από «διαβούλευση», τον δρόμο για τις επιτυχίες.

Με την αναπαραγωγή του φωτογραφικού υλικού από την συνάντηση και την γνωστοποίηση ότι θα υπάρξει σειρά επαφών και με άλλα «καταξιωμένα» πρόσωπα στο μέλλον, εγκαινιάζουν μια επιθετική επικοινωνιακή πολιτική, που δεν αγγίζει την ουσία των προβλημάτων,  ούτε στέκεται σε αυτά.

Με την συγκεκριμένη τακτική και αφού επιτευχθεί ο πρώτος στόχος να αποποιηθούν τις ευθύνες για τον φετινό διασυρμό των Εθνικών ομάδων και την ελεύθερη πτώση στην παγκόσμια κατάταξη (-13 θέσεις στους άνδρες), θέλουν να εξασφαλίσουν άλλοθι στις μελλοντικές πιθανότητες αποτυχίας τους. 

Αυτό που οι «μακιγιέρ», προσπαθούν να προβάλλουν, «χρησιμοποιώντας» ανθρώπους και «αξιοποιώντας» την διαδρομή τους στο χώρο του αθλήματος είναι η δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ, μίας εικονικής πραγματικότητας, για τις προθέσεις, τη βούληση, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση καταστάσεων και προσώπων όχι με βάση τις γνώσεις και την αξία τους αλλά τις φιλικές και οικονομικές - εμπορικές συναλλαγές που είχε ο πρόεδρος μαζί τους.

Και αυτό διαφαίνεται σε όλες τις βαθμίδες του αθλήματος, από τις υποδομές και την ανάπτυξη μέχρι τις Εθνικές ομάδες.

Για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Προέδρου στήνεται ένα πανηγύρι ατελέσφορων διαλόγων με προσωπικότητες και συγκρότηση διάφορων επιτροπών χωρίς χρονοδιάγραμμα, θεσμικό ρόλο και δεσμεύσεις για την εφαρμογή των προτάσεων.

Αντιγράφοντας την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, ορίζονται ως στόχοι της ευρείας συζήτησης: οι συγκεκριμένοι τρόποι προπόνησης σε κλιμάκια και Εθνικές ομάδες, τα κριτήρια επιλογής και η αξιολόγηση του έργου των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (ΠΟΠ), η παρακολούθηση από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και εθελοντές, έμπειρους προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων των Σωματείων για καλύτερη αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού, η καταγραφή όλου του έμψυχου δυναμικού για την ανεύρεση ταλέντων μέσα από ενιαίο προπονητικό σχεδιασμό.

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί 14 Ομοσπονδιακοί προπονητές (Ρούσσης, Ορφανός, Χριστόπουλος, Αρσενιάδης, Μπουτσουρής, Μιτσκίδης, Νανάς,  Λακασάς,  Μούχλιας,  Γκούντας, Γιαννακόπουλος, Ζαλμάς, Χριστοφορίδης), έχουν αποσπαστεί στην Ομοσπονδία  14 Καθηγητές  Φυσικής Αγωγής ως Ομοσπονδιακοί προπονητές από τους 23 που ζήτησε η Ομοσπονδία, έχει οριστεί Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης  (ο κ. Κώστας Χαριτωνίδης), έχει οριστεί Υπεύθυνος Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος (ο κ. ΜΠΑμπης ΚΑΡασαρλίδης).

Χωρίς να οριστεί αντίστοιχος Υπεύθυνος Ανάπτυξης για τη Νότια Ελλάδα, έχουν επιλεγεί και ανακοινωθεί 67 ΠΟΠ και Συντονιστές κλιμακίων τον  Μάρτιο 2017 και 55 ΠΟΠ και Συντονιστές κλιμακίων το Σεπτέμβριο 2017, ενώ τον Απρίλιο 2017 ξεκίνησε πρόγραμμα ανίχνευσης και καταγραφής αθλητών/τριών το οποίο δε φαίνεται να συνεχίζεται.

Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις (τι σημαίνει άραγε καταγραφή όλου του έμψυχου δυναμικού για την ανεύρεση ταλέντων μέσα από ενιαίο προπονητικό σχεδιασμό και πως μπορεί εθελοντές, έμπειροι, προπονητές να επιβλέπουν και να αξιολογούν αναπτυξιακά τμήματα Σωματείων) δεν υπάρχει τεχνικός υπεύθυνος για τις Εθνικές ομάδες στο Ανδρικό και στο Γυναίκειο Βόλεϊ, δεν υπάρχει τεχνικός υπεύθυνος για το «Παίζω βόλεϊ», ενώ ο τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης είναι ο ίδιος που ήταν και στη δεκαετία των παχιών αγελάδων, αφού προφανώς το έργο του αξιολογήθηκε ως επιτυχημένο.

Υπάρχει μόνο παροχή υποσχέσεων, παρέλαση ονομάτων, διάχυση των ευθυνών σε τόσα πρόσωπα ώστε τελικά να μην είναι κανείς υπεύθυνος. 

Βέβαια οι ευθύνες σε μια προσωποπαγή διοίκηση έχουν ονοματεπώνυμο, όσες προσπάθειες εξωραϊσμού και απόπειρες υποτίμησης της νοημοσύνης μας και αν γίνουν από τις έμμισθες γραφίδες της παραπληροφόρησης και του ψεύδους.

Κανέναν δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επινοήσουν.

Τους γνωρίζουμε καλά και τους περιμένουμε με επιχειρήματα αλλά και γεγονότα να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν.

Για του λόγου το αληθές: