Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Επιχορηγούμενος εθελοντισμός

Μετά την καθυστέρηση μηνών που είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη αναφορά μας, ο Γιώργος Καραμπέτσος ανάρτησε μαζικά πάνω από τριακόσιες αποφάσεις κυρίως της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και του ΔΣ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Χαρακτηριστικές ενός ρουσφετολογικού τρόπου σκέψης αλλά και της αντικειμενικής αδυναμίας επεξεργασίας των εννοιών και τι αυτές σηματοδοτούν είναι οι παρακάτω αποφάσεις που αλιεύσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Απόφαση επιχορήγησης Ο.Δ.Β.Ε. (Δείτε εδώ).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕ 79/2

«Η ΕΕ αποφασίζει ομοφώνα να χορηγήσει το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΟΔΒΕ με το πόσο των 2.000€.»

Τα σχόλια είναι περιττά για τη χρηματοδότηση του φορέα των διαιτητών από την ΕΟΠΕ. Ο τέως διαιτητής Γιώργος Καραμπέτσος ως πρόεδρος της ΕΟΠΕ, επιβάλλει χαράτσι στα σωματεία με τη μορφή παραβόλων και με τα λεφτά τους κάνει τον γαλαντόμο, για λόγους μικροπολιτικής, στους πρώην συναδέλφους του.

Απόφαση ΕΕ για τους αποσπασμένους Κ.Φ.Α. (Δείτε εδώ).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕ 83/12

«Η ΕΕ αποφασίζει τη σύναψη σύμβασης, με έναρξη την 1η Νοεμβρίου 2018, με όλους του αποσπασμένους στην ΕΟΠΕ Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Οι συμβαλλόμενοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και το ΔΣ ΕΟΠΕ δύναται να καλύπτει μέρος ή σύνολο των οδοιπορικών τους εξόδων».

Η μνημειώδης απόφαση που αναρτήθηκε, τι θέλει να πει αναφέροντας τα περί εθελοντικής εργασίας; Μπορεί να τίθεται ζήτημα εθελοντικής εργασίας σε αποσπασμένους και αμειβόμενους από το δημόσιο; 

Μπορεί να αρνηθούν την εργασία ως εθελοντές ή να επιλέξουν που θα δουλέψουν εθελοντικά;

Δυστυχώς οι διοικούντες την ΕΟΠΕ δεν έχουν την αίσθηση και την έννοια των λέξεων και όπως φαίνεται έχουν βαλθεί να μας κάνουν να τις χάσουμε και εμείς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοια μαργαριτάρια εκτός από την Εκτελεστική Επιτροπή που τα αποφασίζει, τα γράφει ο αναπληρωτής Διευθυντής και τα ελέγχει ο (αποσπασμένος ΚΦΑ) γενικός Διευθυντής.

Δεν ξέρουν τι σημαίνει εθελοντής; Μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος που αποσπάται σε μία υπηρεσία να είναι εθελοντής; Ο διευθυντής της ΕΟΠΕ, κ. Π. Μπακοδήμος και ο προπονητής της Κορίνθου κ. Περόπουλος είναι εθελοντές και αυτοί ή ανήκουν σε άλλη κατηγορία;

Αφού, η απόφαση της ΕΕ που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρεται σε όλους τους αποσπασμένους, προφανώς περιλαμβάνονται και αυτοί στην εθελοντική προσφορά υπηρεσιών.

Επειδή η ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν είναι παίξε-γέλασε Η ΔΙΚΗ προτείνει στους ενδιαφερόμενους αποσπασμένους ΚΦΑ να προσέξουν τι υπογράφουν γιατί μετά… άντε να διεκδικήσουν τα χρήματα τους, ακόμα και με την άλλη (εκτός ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ) σύμβαση που έχουν. Αλλά με αυτούς τους εργοδότες που επέλεξαν να συνεργαστούν, ας πρόσεχαν!