Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Στα αζήτητα

Στη δημοσιότητα έδωσε η CEV τον πίνακα με τις ομάδες που συμμετέχουν στο European League και τα νέα δεδομένα που καθόρισε και διαμόρφωσε η απουσία της χώρας μας την περσινή χρόνια από τα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Έτσι, η Ελλάδα γύρισε πολλά χρόνια πίσω αφού υποβιβάστηκε και πλέον θα αγωνίζεται στη χαμηλότερη κατηγορία στο European League (Δείτε εδώ και εδώ) πληρώνοντας το τίμημα των καταστροφικών επιλογών του Γιώργου Καραμπέτσου.

Μέσα σε δύο χρόνια από τα σαλόνια του World League και ομάδες του αγωνιστικού επιπέδου της Κίνας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Τουρκίας σήμερα θα βρεθεί στα αζήτητα του Ευρωπαϊκού βόλεϊ και θα συναγωνιστεί με χώρες του αγωνιστικού επιπέδου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ή της Γεωργίας.

Η επιλογή του Γιώργου Καραμπέτσου που έγινε με πρόσχημα το κόστος και οδήγησε τις Ελληνικές Εθνικές ομάδες σε ελεύθερη πτώση, αποδείχτηκε πολύπλευρα λανθασμένη.

Λανθασμένη γιατί το κόστος της επανόδου εκεί που βρισκόταν η Εθνική Ανδρών στο πρόσφατο παρελθόν θα είναι πολλαπλάσιο, η επιτυχία αμφίβολη και η διαδικασία επώδυνη, ιδιαίτερα για τους αγωνιζόμενους αθλητές -τριες που έχουν προσωπική εμπειρία και κριτήρια αντικειμενικής αξιολόγησης και θα βιώσουν, στην πράξη, τη νέα πραγματικότητα.

Η βούληση της διοίκησης της ΕΟΠΕ, περιορίζεται σε χαμηλές πτήσεις, για να πανηγυρίζει ασήμαντες διακρίσεις. Χωρίς νόημα και ουσία, χωρίς όραμα και προοπτική. Γυρίζοντας τις πλάτες στο μέλλον.

Υ.Γ. Προς δημοσιογράφους της μισής αλήθειας και της ελλιπούς πληροφόρησης:

Αγαπητοί του site της «ένοχης» σιωπής.

Όταν ο Γιώργος Καραμπέτσος αποφάσισε να μην συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες στους άνδρες και στις γυναίκες στο European League σωπάσατε. Είσαστε απασχολημένοι με σοβαρότερα πράγματα, είσαστε κουρασμένοι; Ποιός ξέρει τι ακριβώς συνέβη και το προσπεράσετε αποκρύπτοντας το γεγονός και τις πραγματικές διαστάσεις του.

Σήμερα, ενθουσιασμένοι πανηγυρίζετε την επιστροφή, «λησμονώντας» το πραγματικό κόστος της μη συμμετοχής μας. Δεν αναφέρετε πουθενά την ύπαρξη της ανώτερης κατηγορίας του European League. 

Έτσι, δημιουργείτε την εντύπωση ότι επιστρέψαμε εκεί που ήμασταν, και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Δεν θυμηθήκατε με τίνος απόφαση ποτέ και πως βρεθήκαμε έξω από τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το μέλημά σας είναι να προβάλλεται την απόφαση απαλλάσσοντας τον υπεύθυνο και παραγράφοντας τις συνέπειες των επιλογών του. Οι μισές αλήθειες και η ελλιπής πληροφόρηση δεν αποτελούν παράσημο επαγγελματικής ευσυνειδησίας.