Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Με στολή παραλλαγής

Η χρήση των συμβόλων της Εθνικής ομάδας και της αθλητικής περιβολής της από τους διοικούντες την ΕΟΠΕ είναι άλλη μια παράμετρος που χρήζει ερμηνείας ψυχολογικής και όχι μόνο.

Στο site της Ομοσπονδίας δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία που συνοδεύει τις κλίσεις για χριστουγεννιάτικη προετοιμασία της Εθνικής παμπαίδων και δείχνει την Εθνική ομάδα μαζί και τον ταμία της ΕΟΠΕ με ομοιόμορφη στολή να καμαρώνει. Δεν ξέρεις ποιος είναι ο προπονητής και ποια η διοίκηση.

Παρόμοια συμβάντα καταγράφονταν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σε κάποιες αραβικές χώρες και σε Λαϊκές Δημοκρατίες της Άπω Ανατολής. Διοικητικό στέλεχος με στολή προπονητή δεν συναντάται στις Δυτικές Δημοκρατίες και ειδικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η χρησιμοποίηση της φανέλας με το εθνόσημο και το μετάλλιο από το Βαλκανικό πρωτάθλημα αλλά κυρίως η επιλογή του συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ να δανειστεί τη στολή των μελών του προπονητικού επιτελείου είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Δεν συνάδει με τη ύπαρξη διακριτών ρόλων ενός εκλεγμένου διοικητικού στελέχους που επιθυμεί και προσπαθεί διακαώς να εξομοιωθεί με τους αθλητές και τους προπονητές.

Θυμίζει πολιτικούς που ντύνονται με στρατιωτική στολή παραλλαγής για να δηλώσουν το πατριωτικό τους φρόνημα και να πάρουν λίγη από τη λάμψη των πρωταγωνιστών. 

Να ζήσουν κάτι που βαθιά επιθυμούσαν έστω και από σπόντα. Ίσως για κάποια μέλη της διοίκησης της ΕΟΠΕ οι Απόκριες να γιορτάζονται όλο το χρόνο.

ΥΓ. Με προϋπολογισμένο ένα πόσον της τάξης των €1.500 (και απόδοση με αποδείξεις) αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Δείτε εδώ) η εξόρμηση - εκδρομή του Γιώργου Καραμπέτσου και των «βαστάζων» του στη Βόρεια Ελλάδα με πρόσχημα την ανίχνευση ταλέντων (Θυμηθείτε εδώ).

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως και πόσο πληρώνουν τα σωματεία τις δημόσιες σχέσεις του Γιώργου Καραμπέτσου, που φαίνεται ότι αποτελούν και το βασικό λόγο της συγκεκριμένης εκδρομής του.