Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ιατρικά και παραϊατρικά
Σερβις
Αφίσα να σου φτιάχνει το κέφι
Αφίσα σε σκοτεινό-μαύρο φόντο λες και έχει παραγγελθεί περισσότερο για να περιγράψει το μέλλον του αθλήματος, παρά για να προβάλλει και να γνωστοποιήσει τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων (Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 5-7 Ιανουαρίου), έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΟΠΕ. Με την προχειρότητα που χαρακτηρίζει τις δράσεις της είναι και η εικόνα της.

Οι ημερομηνίες των αγώνων μπαίνουν σαν μπάλωμα στον κατά τα άλλα ξάστερο ουρανό.
Η απουσία χορηγών στην αφίσα όπως και η αισθητική της μάλλον είναι μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες (Δείτε την αφίσα της διοργάνωσης και αφίσα από το πρόσφατο παρελθόν για να γίνει αντιληπτή η διαφοροποίηση που περιγράφουμε). 

Κρίμα που οι «μακιγιέρ» του προέδρου απέτυχαν να φιλοτεχνήσουν στοιχειωδώς την αφίσα, επιβεβαιώνοντας την έτσι και αλλιώς αμφισβητούμενη αισθητική τους.

Υποδοχή
Ο γιατρός του ΣΕΠΠΕ
Στην τελευταία συνάντηση των ομάδων της Volleyleague γυναικών που έγινε για την αποτίμηση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (είχαμε αναφερθεί σχετικά) ο Γιώργος Καραμπέτσος ενημέρωσε τα σωματεία ότι από τη νέα περίοδο θα υπάρχει παρουσία γιατρού στους αγώνες και το κόστος θα το επιβαρυνθούν (ποιός  άλλος;) τα σωματεία. Αυτό θα είναι η αρχή για να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει την ευθύνη η ΕΟΠΕ.

Χθες ανακοινώθηκε από το ΣΕΠΠΕ, η διημερίδα που γίνεται στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συμπεριλαμβάνει μεταξύ των άλλων για πρώτη φορά Ιατρικά θέματα (Πρώτες βοήθειες σε αθλητικές κακώσεις - Βασική υποστήριξη της ζωής βιωματικό σεμινάριο). Ο ΣΕΠΠΕ για άλλη μια φορά για ένα θέμα σοβαρό και ευαίσθητο, που δεν έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς, συζήτησης και επεξεργασίας  εφαρμογής  του, λειτούργησε σαν παρακλάδι της ΕΟΠΕ προλειαίνοντας το έδαφος για να τεθεί. Επιλέγει να ασχοληθεί ευκαιριακά  βάζοντας στην επικαιρότητα ένα ζήτημα που έχει αποφασίσει να δρομολογήσει ο Γιώργος Καραμπέτσος (χωρίς συζήτηση) για να διαμορφώσει όρους  επιβολής του.


Η ηγετική ομάδα του ΣΕΠΠΕ, στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί σαν λαγός (άλλες φορές ως παρατρεχάμενοι και άλλες ως ουρά της Ομοσπονδίας) απεμπολώντας  τον αυτόνομο θεσμικό ρόλο που απαιτεί η επιβεβλημένη επιστημονική ή ακόμα και συνδικαλιστική τους αξιοπρέπεια. Δυστυχώς θυσιάζουν τα πάντα  για να παρευρίσκονται στο τραπέζι μιας χαμογελαστής φωτογράφησης και για να έχουν τη ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουν στις εξελίξεις. Για τον εαυτό τους σήμερα επέλεξαν τον ρόλο του λαγού. Αλλά στη ζωή, ο καθείς  εφ´ ω ετάχθη ...

Σερβίς
Αγγλικά μία φορά την εβδομάδα
Η αγγλική έκδοση του site φαίνεται να υπολειτουργεί. Από 8 αναρτήσεις το Νοέμβριο, πέσαμε σε 5, μόνο, το Δεκέμβριο. Ούτε μία ανάρτηση  την ημέρα δε μπορούν βάλουν στην αγγλική έκδοση ώστε να δικαιολογήσουν τον τίτλο του ειδησεογραφικού site. Φαίνεται οι «μακιγιέρ» θεωρούν εαυτούς επικοινωνιολόγους, τάχα χαράσσουν επικοινωνιακή πολιτική για τον Πρόεδρο και δεν ακουμπάνε το πληκτρολόγιο. Γιώργο βάλε τους λίγο να δουλέψουν. Όχι μόνο θεωρία και μπλα, μπλα…

Υποδοχή
Στο πρώτο θρανίο για να προσέχουν
…γιατί ούτε το όνομα του μικρού Ανδρεόπουλου δεν πέτυχαν. Χαράλαμπος λέγεται, Δημήτρης είναι ο πατέρας του. Πρόλαβαν όμως, και για κανένα τρίωρο γύρισαν το ρολόι πίσω 40 χρόνια όταν ο Δημήτρης ήταν παίκτης της Εθνικής Παίδων. 

Μετά, κάποιος τους το σφύριξε και το διόρθωσαν. Τα πειστήρια όμως της άρπα-κόλλα νοοτροπίας υπάρχουν (φωτό). Γι αυτό, Γιώργο να τους πεις δουλειά, δουλειά, δουλειά που έλεγε και μία ψυχή. Και όχι λόγια, λόγια, λόγια…

Σερβίς
Άσσος και χαμένο
Με αεροπλάνα και βαπόρια διαφήμισε η ΕΟΠΕ το νέο site. Παρά τη διαφήμιση παραμένει δύσχρηστο. Για να δεις τα (ούτως ή άλλως) ελλιπή στατιστικά των ομάδων της Volleyleague γυναικών πρέπει έχεις οθόνη 50΄΄ για να μην παίζεις με το ποντίκι αριστερά δεξιά. Τώρα τι στατιστικά είναι αυτά που αναφέρονται μόνο οι άσσοι ή τα χαμένα και όχι το σύνολο των σερβίς, πρέπει να μας το πει η ΕΟΠΕ και τα στελέχη του μηχανισμού που έχει φτιάξει για τα στατιστικά. Κάποιο μυστικό θα κρύβεται!

Υποδοχή
Με ύφος και καμάρι
Κάποιες φορές το περισπούδαστο ύφος κάποιων ανθρώπων εξαπατά. Η σοβαροφανής διάθεση σε συνδυασμό με την βαρύτητα και την αξιοπιστία ενός μέσου (επικοινωνίας) διαμορφώνει πολλές φορές ένα προφίλ. 

Όλα αυτά όμως γίνονται καπνός ή αέρας κοπανιστός για την ακρίβεια, όταν έρχεται η ώρα χωρίς την πολυτέλεια της προστασίας και της θαλπωρής του μέσου, να αναμετρηθείς με την πραγματικότητα να δοκιμαστείς με την καθημερινότητα. Όταν κληθείς και τελικά επιλέξεις να γίνεις έμμισθη γραφίδα της εξουσίας. Τότε φαίνεται το πραγματικό μέγεθος των ανθρώπων. Το μπόι τους.