Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (20/01/2018)

Σερβίς
Εποχή αφισοκολλητών...
Είναι αλήθεια ή όχι, όσα ανέφερε σε επιστολή αναγνώστης μας, ότι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας κορασίδων στους Μολάους που έγινε για τους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο team manager των Εθνικών ομάδων Βαγγέλης Περόπουλος πήγε τέσσερις αθλήτριες από την Πάτρα για να δοκιμαστούν, χωρίς οι συγκεκριμένες να συμπεριλαμβάνονται στις προσκλήσεις του προπονητή και μάλιστα εν αγνοία του;

Υποδοχή
...και τα αποτελέσματά της
Αν η παραπάνω καταγγελία είναι ακριβής, πέραν του τεράστιου ζητήματος ηθικής, δεοντολογίας και αξιοπιστίας που δημιουργείται για ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας των Εθνικών ομάδων, μπαίνει και ένα απλό πρακτικό ζήτημα που αφορά αυτό καθεαυτό το κομμάτι της προετοιμασίας που προδιαγράφει και καθορίζει το αποτέλεσμα. 

Είναι δυνατόν όταν έχουν κληθεί από τον προπονητή 18 αθλήτριες για μια προετοιμασία μόνο 10 ημερών, να προστίθενται και άλλες τέσσερις αθλήτριες (σύνολο 22!). Πως και με ποιους αγωνιστικούς όρους μπορεί η ομάδα αυτή να διαθέτει την απαιτούμενη σοβαρότητα και τον αγωνιστικό προσανατολισμό να διεκδικήσει πρόκριση ή κάποιο θετικό αποτέλεσμα; Πολλές φορές οι απαντήσεις σε πολλά γιατί μιας αποτυχίας είναι αυτονόητες και ξεκάθαρες.

Σερβίς
Η δράση δεν πηγάζει από τη σκέψη…
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ανακαλύπτουν την πυρίτιδα, οι ευρισκόμενοι σε ύπνο δικαίου, και ω του θαύματος, έτσι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το βόλεϊ «αναπαύεται εν Ειρήνη». Περίμεναν την ορατή σε όλους, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του Πρωταθλήματος, επικείμενη αποχώρηση του Ηρακλή Κηφισιάς μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, αφού τότε δεν θα είχε οικονομικές και αγωνιστικές συνέπειες. Τώρα ακόμα και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του Γιώργου Καραμπέτσου αναγνώρισαν ότι είναι το χειρότερο πρωτάθλημα στην ιστορία της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Υποδοχή
...αλλά από την ετοιμότητα
Αγνόησαν επιδεικτικά αυτό που σε όλους τους τόνους και προφητικά είχαμε επισημάνει σε πολλές αναφορές μας: «Συμπλήρωση της κατηγορίας, μετά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού και την γνωστή, από το καλοκαίρι, πρόθεση αποχώρησης του Ηρακλή». 

Αντί αυτού, ο Γιώργος Καραμπέτσος έκανε την συγκεκριμένη ομάδα πρώτη φορά πελάτη στα ρούχα της εταιρείας του, διευκόλυνε με  την παράτυπη επικύρωση διπλών μετεγγραφών την ίδια περίοδο, έκανε μικροπολιτική με τα σωματεία.

Αυτό που όλοι τώρα ανακάλυψαν, την διάλυση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών και την πρωτόγνωρη υποβάθμιση του, το έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς. Η καθυστερημένη αφύπνισή τους, αποτελεί μια αποσπασματική προσέγγιση και κριτική σε κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές. Δεν είναι μόνο η βιτρίνα του αθλήματος. Το ίδιο συμβαίνει με τις Εθνικές ομάδες, την ανάπτυξη, το beach Volley,τις διοργανώσεις. Το βόλεϊ αναπαύεται εν Ειρήνη και αυτοί ανακάλυψαν τις χειμερινές διακοπές και το snow Volley. Έμελλε να τα δούμε όλα αυτά ...

Σερβίς
Εδώ είναι Βαλκάνια…
Στη Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής πάμε, έστω και χωρίς προεδρική εκπροσώπηση.

Υποδοχή
…δεν είναι, παίξε-γέλασε
Οι ομάδες μας θα πάνε στα βαλκανικά πρωταθλήματα 2018; Πέρυσι, από τα 8 που πραγματοποιήθηκαν, πήραμε μέρος, μόνο σε 2, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ. Φέτος, θα καταρρίψουμε το προηγούμενο, θα το ισοφαρίσουμε ή θα αντιληφθεί η Διοίκηση ότι είναι σημαντικό να αγωνιζόμαστε σε τουρνουά, με χαμηλό κόστος συμμετοχής, όπου αντίπαλοι είναι παραδοσιακές σχολές του αθλήματος, που διακρίνονται πάντα σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ποιες «μικρές» Εθνικές ομάδες θα δηλώσει και ποιες θα αποκλείσει, λόγω, τάχα, οικονομικών προβλημάτων; Τι αγωνιστική πρόοδος μπορεί να υπάρξει όταν η Διοίκηση ελαχιστοποιεί τον αριθμό των διεθνών αγώνων; Ποιος είναι οι συνέπειες της απομόνωσης και της έλλειψης διεθνών εμπειριών σε αθλητές και αθλήτριες;

Τι γνώμη έχουν οι Επιτροπές Ανάπτυξης και Εθνικών Ομάδων;

Μήπως μπορούν να βρουν μια πειστική απάντηση οι «Χιονάτες» (λόγω snow Volley) της ενημέρωσης;