Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ -ΥΠΟΔΟΧΗ (23/1/18)


Σερβίς
Το βόλεϊ στον πάγο...
Μετά το γέλωτα, τα ειρωνικά σχόλια και τη διασκεδαστική διάθεση που προκάλεσε στους ανθρώπους του αθλήματος, η βούληση της ΕΟΠΕ να προωθήσει το Snow Volley έπεσαν και τα πρώτα πυροτεχνήματα κρότου και λάμψης, οι γραφικότητες από τις «χιονάτες» του γραφείου τύπου της, ότι η Ελλάδα μπήκε στην ελίτ της Ευρώπης (δείτε εδώ) και στο τέλος μετά από όλη αυτήν την καμπάνια, ήρθαν και οι διορισμοί.

Το συγκεκριμένο γεγονός προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, όταν έχουν υποστεί αδικαιολόγητες περικοπές και έχουν υποβαθμιστεί τα δυο Ολυμπιακά αθλήματα που έχει την διοικητική της μέριμνα και ευθύνη η ΕΟΠΕ (βόλεϊ σάλας και beach Volley) για ένα νέο άθλημα (;) που θα διεκδικήσει η παγκόσμια Ομοσπονδία, στο μέλλον να γίνει Ολυμπιακό άθλημα.

Αφήσαμε το παρόν και το μέλλον των αθλημάτων μας αναζητώντας την επιτυχία σε κάτι που η δομή του, η λειτουργία και η ίδια η ύπαρξή του είναι ακόμη ζητούμενη. Η πραγματικότητα για το τι πραγματικά κρύβει αυτή η επιλογή πέραν της διάθεσης βολέματος ενός «κύκλου ανθρώπων» θα φανεί στο μέλλον.

Υποδοχή
...με προσλήψεις επί χάρτου.
Εκτός από τον υπεύθυνο θερινών και χειμερινών διακοπών Νεκτάριο Χαλβατζή, που επικύρωσε για λογαριασμό της ΕΟΠΕ την σχετική συμφωνία με το Δήμαρχο Καλαβρύτων, για τη διοργάνωση του ενός και μοναδικού τουρνουά Snow Volley που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, χωρίς αθλητές και αθλήτριες και καμία γνώση για το συγκεκριμένο άθλημα, νέα πρόσωπα μετεγγραφόμενα από το beach volley προσλαμβάνονται και αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Ο Παύλος Μπελιγράτης, γιος του πρώην προέδρου της ΕΌΠΕ, που απορρίφθηκε από τις σχολές προπονητών του beach volley επειδή δεν κατέθεσε το απολυτήριο Λυκείου (όπου απαιτείται για να συμμετάσχει σε αυτές), προσλαμβάνεται υπεύθυνος ανάπτυξης του Snow Volley. Αναρωτιόμαστε αν σε μια πρόσληψη σαν αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Καραμπέτσος και η παρέα του, υπάρχουν η έννοια της γνώσης, της τεχνογνωσίας, των κριτηρίων και της αξιοκρατίας. Και το σημαντικότερο, που κρύβει η κάθε ανακοίνωση της ΕΟΠΕ όπως και η συγκεκριμένη, είναι, πόσο τελικά κοστίζει η πρόσληψη του Παύλου Μπελιγράτη στην ΕΟΠΕ;

Σερβίς
Χαζοξενύχτι…
Η άτυπη προεπιλογή της Προεθνικής παμπαίδων που έχει φτιάξει ο Γιώργος Μπακοδήμος ξεκινάει νυχτερινές προπονήσεις. Την Πέμπτη 25/1 στις 21.30  σε προπόνηση στην Αθήνα καλούνται μεταξύ άλλων παιδιά αθλητές (μαθητές γυμνασίου) από σωματεία της Πάτρας, του Βραχατἰου, της Σπάρτης, της Αντικύρας. Τι ώρα θα γυρίσουν σπίτι τους; Με τι μέσο; Πως θα πάνε σχολείο την επόμενη; Τι λέει γι αυτά ο Γιώργος Καραμπέτσος; Τα θεωρεί λογικά και λειτουργικά;

Υποδοχή
…χωρίς σκοπό
Ταλαίπωροι γονείς, που πληρώνουν με χρήματα και κόπο την έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και την ύπαρξη προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών. Ταλαίπωρα παιδιά, που για να νοιώσουν ισότιμα με τους συναθλητές τους, υποχρεώνονται να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα. Αξίζει τον κόπο; Θα πρέπει ο Γιώργος Μπακοδήμος να καταλάβει, ότι είναι άδικο να χρησιμοποιείς  τη θέση ισχύος που έχεις, να υποχρεώνεις ανθρώπους να κάνουν πράγματα, ώστε να αποτελέσουν το μέσο για την ικανοποίηση  των φιλοδοξιών σου.

Σερβίς
Φύγε εσύ…
Τα αναπάντητα ερωτήματα της απομάκρυνσης του Τάσου Πασπάλα από τη θέση του ταμία της ΕΟΠΕ παραμένουν και τα επαναλαμβάνουμε. Παραιτήθηκε ή τον έδιωξαν; Διαφώνησε με την πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Καραμπέτσος στη διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας ή ο Γιώργος Καραμπέτσος τον έδιωξε γιατί είδε ή θεώρησε ότι έκανε κάτι που έθιγε τον ίδιο η τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ, οδηγώντας τον στην έξοδο από το ταμείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Υποδοχή
…έλα εσύ!
Η παραίτηση και από μέλος του ΔΣ του Σπύρου Καρρά δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Διατέλεσε ταμίας για ένα μήνα περίπου και αποχώρησε, από την θέση αυτή, σιωπηλά. Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 20/11/17 ορίστηκε μέλος της επιτροπής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS PLUS (μαζί με τον Τάσο Πασπάλα Νίκο Συκιώτη και Κυριάκο Παναγόπουλο), με στόχο την αναζήτηση Ευρωπαϊκών πόρων.

Μετά την παραίτηση Καρρά από το ΔΣ, ο Γιώργος Καραμπέτσος ξέχασε να τον αντικαταστήσει στην συγκεκριμένη επιτροπή. Ίσως γιατί όλα αυτά έχουν ένα τυπικό χαρακτήρα και οι επιτροπές, τα συμβούλια αλλά και τα πρόσωπα που παρελαύνουν από αυτές, είναι προεκλογικά γραμμάτια και υποχρεώσεις, που η παρουσία τους αρχίζει και τελειώνει με τον διορισμό τους.

Σερβίς
Συμβουλές χωρίς αντικείμενο...
Η πρόσληψη του Μανώλη Ρουμελιώτη στη θέση του τεχνικού συμβούλου των Εθνικών Ομάδων είναι μια επιλογή με συμβολικό χαρακτήρα. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο Μανώλης Ρουμελιώτης προέρχεται από την εποχή των μεγάλων διακρίσεων και των ακόμη μεγαλύτερων προϋπολογισμών του Beach Volley και με την επιλογή αυτή, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ θέλει να δώσει ένα στίγμα.

Είναι μια επιλογή που δυναμώνει και εδραιώνει τη θέση του Αλέκου Παρασκευόπουλου στην Ομοσπονδία, καθότι τους συνδέουν δεσμοί φιλίας και επαγγελματικής συνεργασίας και έξω από την ΕΟΠΕ, με γνωστή εταιρεία αθλητικού υλικού (μπάλες Beach Volley και όχι μόνο). Η θέση του τεχνικού συμβούλου των Εθνικών ομάδων είναι έμμισθη, παρότι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει αντικείμενο, αφού δεν υπάρχουν Εθνικές ομάδες και ο στόχος διάκρισης απέχει από αυτό που οριοθετεί και καθορίζει μια διάκριση.

Υποδοχή
…διοίκηση χωρίς υποκείμενο
Την ίδια θέση του τεχνικού συμβούλου κατέχουν σε εθελοντική βάση, οι μεγάλες δόξες του Ελληνικού βόλει, Έφη Σφυρή και Βάσω Καραντάσιου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ της 20/11/17.

Η πρόσληψη Ρουμελιώτη αποτελεί θέμα όχι τόσο σε σχέση με τις άλλες τεχνικούς συμβούλους αλλά με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές που δεν φαίνεται να αμείβονται δημιουργώντας ένα αλαλούμ. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική διάσταση των πραγμάτων που επισημαίνουμε, αλλά με την παρέλαση ονομάτων που η διοίκηση της ΕΟΠΕ την χρησιμοποιεί για άλλοθι της δικής της ανυπαρξίας.