Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΑΡΤΥ

Συνεντεύξεις και παρουσιάσεις
Σε επικοινωνιακό «βομβαρδισμό» πρωτοφανούς έντασης, επιδόθηκε ο Γιώργος Καραμπέτσος στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς.


Οι «μακιγιέρ» και «πρωτοπαλίκαρα» της (παρα)πληροφόρησης, οργάνωσαν σε πολλά επίπεδα τον επικοινωνιακό καταιγισμό με σειρά δηλώσεων υπαλλήλων, team managers, τεχνικών συμβούλων, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Προέδρου και των ευχών του μέσω video, καθώς και την (κατά παραγγελία;;) ραδιοφωνική συνέντευξη που του προετοίμασαν στον Real FM στο γνωστό από το παρελθόν, ως συντάκτη επαναστατικών επιστολών, Παναγιώτη Περπερίδη.

Έτσι, οι επικοινωνιακοί «μακιγιέρ» έβγαλαν τον κρυμμένο μέχρι σήμερα Πρόεδρο της ΕΟΠΕ με ένα μήνυμα και μια συνέντευξη (η μοναδική του συνέντευξη ήταν μέχρι σήμερα με την ευκαιρία της παρουσίασης των Ομοσπονδιακών προπονητών).

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο Γιώργος Καραμπέτσος αρκέστηκε στις τυπικές ευχές και αναφέρθηκε στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, ενώ στη συνέντευξη (που μεσολάβησαν οι «μακιγιέρ») έκανε ένα βήμα παραπάνω, αναφέρθηκε σε στόχους πρόσωπα και αριθμούς, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τον ολισθηρό κατήφορο όπου οδήγησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του το ελληνικό βόλεϊ μόλις μόνο σε ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του βόλεϊ, ενώ υποσχέθηκε θα το φέρει το άθλημα εκεί που του αξίζει. Χωρίς να πει μια λέξη για το κατάντημα των εθνικών ομάδων και στο beach Volley, αναφέρθηκε στην οικονομία που έκανε και στην πρόσληψη του Αλέκου Παρασκευόπουλου που έγινε όπως είπε, για αυτό το σκοπό. Για άλλη μια φορά όμως είπε ψέματα.

Πρόεδρε, Η ΔΙΚΗ σου συνιστά να προσέχεις τι λες γιατί θα εκτεθείς. Είναι διαφορετικό πράγμα οι ψίθυροι δεξιά - αριστερά που διαρρέεις κατά καιρούς, επειδή προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, με την καθημερινή επιβεβαίωση της ανικανότητας σου και διαφορετικό να μιλάς δημόσια λέγοντας νούμερα, γιατί τότε θα κληθείς να τα αποδείξεις. Ας δούμε όμως τη συνέντευξη του προέδρου σημείο προς σημείο.

Προεδρικός απολογισμός 2017
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο είναι αξιομνημόνευτη διοικητική επιτυχία ότι συμμετείχαμε σε όλες τις διοργανώσεις το 2017. Είναι ψευδές γιατί στα αναπτυξιακά βαλκανικά  πρωταθλήματα στο βόλεϊ σάλας συμμετείχαμε σε 2 από τις 8 επίσημες διοργανώσεις.
Οι χορηγίες έμμεσες και άμεσες, που αναφέρει, ποιες είναι; Υπάρχουν χορηγίες που δεν ανακοινώνονται;  Ποιες φιλοξενίες ήταν εντελώς δωρεάν; Το όφελος των €400.000, που επίσης αναφέρει πως πρόεκυψε; Με ποια λογιστική μέθοδο το κατέγραψε; Η απώλεια της χορηγίας από  τη Stoiximan ύψους €100.000 για τις Εθνικές ομάδες πως αναπληρώθηκε;

Η δυσμενής  κληρονομιά που αναφέρει ο πρόεδρος ήταν αυτή που δημιουργήθηκε την εποχή που οι υποστηρικτές του διοικούσαν και εκμεταλλευόντουσαν το άφθονο κρατικό χρήμα, προκαλώντας αξεπέραστα μέχρι τώρα οικονομικά προβλήματα.
Βέβαια ο δημοσιογράφος δεν έκανε καμία ερώτηση για όλα αυτά.

Beach Volley: Αναφέρει ότι στο beach Volley το 2016 ξοδεύτηκαν €270.000. Ξοδεύτηκαν λιγότερα. Αποκρύπτει, δε, ο πρόεδρος, ότι το 2016 κάποιες διεθνείς διοργανώσεις του beach Volley έγιναν στην Ελλάδα για να βοηθηθούν οι Εθνικές Ομάδες γυναικών, να πάρουν βαθμούς στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Απέκρυψε ότι μπαίνουμε τον δεύτερο χρόνο τού νέου Ολυμπιακού κύκλου, ότι δεν υπάρχει Εθνική ανδρών και η Εθνική γυναικών βαδίζει χωρίς κανένα στόχο, αφού η Πένυ Καραγκούνη έμεινε χωρίς ανταγωνιστική παρτενέρ, έτσι η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς αγώνες μοιάζει χωρίς αύριο. Είναι κάτι ιδιαίτερα λυπηρό αφού με τις επιλογές τους η πιθανότητα πρόκρισης έχει σχεδόν από τώρα αποκλεισθεί. Όσο για τα πρωταθλήματα έχουν εντελώς υποβαθμιστεί και την αίγλη τους έχουν αποκτήσει διοργανώσεις άλλων φορέων.

Είναι ψευδές ότι η επαναπρόσληψη Παρασκευόπουλου έγινε με στόχο να μειώσει το κόστος λειτουργίας του τμήματος, ενώ όλοι γνωρίζουν, ότι η προηγούμενη παρουσία του στην ΕΟΠΕ είχε ταυτιστεί με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και το μεγαλύτερο πάρτυ στην ιστορία του αθλήματος. Απέκρυψε ότι όπως και η πρόσληψη, έτσι και η επαναπρόσληψη ήταν «ρουσφέτι» στον Μπελιγράτη και όχι μόνο.

Είναι ψευδές  ότι τη φετινή χρόνια το κόστος του τμήματος ήταν μόνο 70.000€. Μήπως μπερδεύεσαι πρόεδρε με τους κωδικούς που περνάς τα έξοδα; Την μισθοδοσία για παράδειγμα του Αλέκου Παρασκευόπουλου (τα μικτά του) συμπεριλαμβάνονται στις €70.000 που λες ότι ξόδεψες φέτος ή τα περνάς σε άλλον κωδικό;
Βέβαια ο έμπειρος δημοσιογράφος δεν έκανε καμία ερώτηση για όλα αυτά.

Συνεργασία με ΕΣΑΠ
Αναφέρει ο Γιώργος Καραμπέτσος ότι θα πρέπει να γίνει Pre League με 10 ομάδες. Λησμονεί ότι η δημιουργία Pre League και στους Άνδρες είναι αποκλειστικά θέμα της Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε να μη δημιουργήσει τη νέα κατηγορία, αν και προβλεπόταν από την προκήρυξη.

Εθνικές ομάδες Ανδρών-Γυναικών - Ομοσπονδιακοί προπονητές
Για τις Εθνικές Ομάδες ο Γιώργος Καραμπέτσος υποσχέθηκε ότι θα γίνει σοβαρός, και θα πάρει προπονητές Έλληνες ή ξένους με τριετή ορίζοντα. Αν αποδεχτούμε την θετική μεταμόρφωσή του, μένει να την δούμε, πως την εννοεί στην πράξη και πως μπορεί να συνδυαστεί με τις επιλογές από «το πανέρι» των κολλητών και ημέτερων που τοποθέτησε στη ιεραρχία των Εθνικών ομάδων.
Για την αγωνιστική διαπόμπευση της Εθνικής Ανδρών καμία ερώτηση ο δημοσιογράφος.

Η παντελής έλλειψη σχεδίου φαίνεται στην απαίτηση του Γιώργου Καραμπέτσου να παίζουν οι αθλητές της Εθνικής Νέων (19-20 ετών) στην Α1. Ξεχνάει ότι ο ίδιος εισηγήθηκε τους 5 κοινοτικούς στην Α1 κατηγορία Ανδρών, δυσκολεύοντας και άλλο την ήδη δύσκολη δουλειά να αγωνίζονται έφηβοι σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

ΥΓ1. Τα Ελληνικά του προέδρου είναι γνωστά. Η αποδελτίωση όμως της συνέντευξης και η χρησιμοποίηση της λέξης επάνδρωση, όχι μόνο για την Εθνική ανδρών αλλά και την Εθνική γυναικών δείχνει ότι απαιτείται φροντιστήριο ομαδικό. Στελέχωση είναι η λέξη, παιδιά.

ΥΓ2. Η αναφορά από πλευράς μας στην προηγούμενη διοίκηση δεν γίνεται από πρόθεση, ούτε από διάθεση να υποστηριχθεί ή να υπερασπιστεί κανείς το έργο της. Άλλωστε, ήδη κρίθηκε για αυτό. Η σύγκριση λειτουργεί αναπόφευκτα και αυτόματα, αφού κάθε διοίκηση αποτελεί σημείο αναφοράς και σύγκρισης με την προηγούμενη. Και η σημερινή διοίκηση έχει κατακτήσει επάξια τον τίτλο της χειρότερης διοίκησης από ιδρύσεως της ΕΟΠΕ. Κάθε επιλογή της μας οδηγεί σε συγκρίσεις. Κάθε σύγκριση είναι μοιραία και αναπόφευκτη για το Γιώργο Καραμπέτσο και τους συνεργάτες του. Μας έδωσε και καταλάβαμε πολύ γρήγορα ποσό χαμηλά πέσαμε.

ΥΓ3. Οι επικοινωνιακοί «μακιγιέρ» και δημιουργοί της «εικονικής πραγματικότητας» δεν αρκέστηκαν μόνο στη συνέντευξη του πρόεδρου. Προηγήθηκαν οι συνεντεύξεις των παρατρεχάμενων του. Σε video που ετοίμασαν (καθότι οι «μακιγιέρ» δεν έχουν χρόνο για αποδελτίωση), ο Βαγγέλης Περόπουλος ανακάλυψε ότι οι Εθνικές Ομάδες είναι υπόθεση όλων, ο σύμβουλος των Εθνικών Ομάδων - φίλος του προέδρου Τάκης Καβαλιεράκης (η επαφή του με την προπονητική ήταν από την εποχή που το βόλεϊ παιζόταν με λευκές μπάλες) αξιολόγησε το έμψυχο υλικό και τις ελλείψεις, ενώ εμφανίστηκε ο Μάριος Γκιούρδας να μιλάει για ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Τους οφείλουμε μερικές απαντήσεις.

Βαγγέλη Περόπουλε, οι Εθνικές ομάδες δεν είναι υπόθεση όλων μας. Είναι δική σου υπόθεση και αυτών που σε έβαλαν σε αυτή τη θέση. Θα ήταν υπόθεση όλων μας αν, για τη θέση την οποία  πήρες για δεύτερη φορά (την είχες και επί Διοίκησης Προσαλίκα, για να μη ξεχνιόμαστε) υπήρχε προκήρυξη με πρόσκληση ενδιαφέροντος, καθοριζόντουσαν αρμοδιότητες, στόχοι και υποχρεώσεις για όποιον πάρει τη θέση. Έτσι θα είχαν τη δυνατότητα, όσοι ενδιαφερόντουσαν, να υποβάλλουν αίτηση, και συγκριθούν μαζί σου σε μία σειρά από αντικειμενικά κριτήρια, και να επιλεγεί ο καλύτερος.

Τώρα, που για δεύτερη φορά εσύ παίρνεις την ίδια θέση επειδή βοήθησες στις εκλογές και εξαργυρώνεις ένα προεκλογικό «γραμμάτιο», θέλεις οι Εθνικές ομάδες να είναι υπόθεση όλων μας; Αλλά Βαγγέλη μη στενοχωριέσαι. Με τον τρόπο που σε επέλεξαν, έτσι σε αξιολογούν. Ότι και να κάνεις δεν υπάρχει κανένας στη Διοίκηση να το αξιολογήσει. 

Πολύ θα θέλαμε, βέβαια, να εξηγήσεις τι σημαίνει team manager, τι αρμοδιότητες έχει, σε ποιον αναφέρεται, σε ποιες συσκέψεις συμμετέχει, αν έχει λόγο στην επιλογή προπονητών, αν υποβάλλει απολογιστικές εκθέσεις και προς ποιον. Φανταζόμαστε να μπορείς να παρουσιάσεις μία σύντομη περιγραφή των καθηκόντων σου, μιας και έχεις και την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Διδάκτορα.


Τάκη Καβαλιεράκη, πως αξιολογείς τις Εθνικές ομάδες και τι πιθανές ελλείψεις έχουν; Πότε είδες τους προηγούμενους, για να τους συγκρίνεις; Ασχολήθηκες τελευταία φορά με το βόλεϊ, όταν οι αθλητές που αξιολογείς μόλις είχαν γεννηθεί. Η τελευταία φορά, σύμφωνα με το βιογραφικό σου, που εργάστηκες ως προπονητής ήταν το μακρινό 2002. Να ξεκαθαρίσουμε στους αναγνώστες, ότι δεν έχεις κάποια σχέση με το άθλημα με άλλη ιδιότητα (πχ. Γυμναστής, παράγοντας ομάδας κλπ.) και μετά το 2003 ήσουν επί Δημαρχίας Αγραπίδη στον Πειραιά, πρόεδρος στο Παπαστράτειο και στη συνέχεια Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στο ΟΑΚΑ. Κομματικές θέσεις, μη ξεχνιόμαστε. Ούτε βιογραφικά, ούτε τίποτα.

Πως ξέρεις αν το βόλεϊ άλλαξε αυτά τα  χρόνια, αν άλλαξε ο σωματότυπος των αθλητών, αν οι τακτικές διαφοροποιήθηκαν, αν οι τεχνικές των αθλητών έχουν εξελιχτεί, αν οι ταχύτητες της μπάλας αυξήθηκαν; Πόσες Εθνικές ομάδες άλλων χωρών έχεις παρακολουθήσει την τελευταία 10ετία; Πόσα συστήματα οργάνωσης αθλητικής ανάπτυξης γνωρίζεις; Ενημερώθηκες ποτέ για όλα αυτά;

Μήπως θα έπρεπε να δικαιολογήσεις λίγο καλύτερα τον τίτλο του Τεχνικού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων; Μας προκαλεί απορία η επαγγελματική αξιοπρέπεια των υφισταμένων σου. Αλλά, μεταξύ μας Τάκη, ποιος σοβαρός θα δεχόταν να είναι υπό τις οδηγίες σου; Δέχονται κατευθύνσεις από έναν προπονητή που δούλεψε τελευταία φορά πριν 15 χρόνια και από τότε ασχολήθηκε με άλλα πράγματα. 

Τάκη, άστο καλύτερα. Το μόνο που πετυχαίνεις με την διατήρηση του μεγαλόσχημου τίτλου του τεχνικού συμβούλου είναι να απαξιώνεις την προπονητική σου καριέρα. Τώρα, ούτε τεχνικός είσαι, ούτε σύμβουλος.

Μάριε Γκιούρδα, κουμπάρε και πρώην συνέταιρε του προέδρου, που είδες τις τέλειες συνθήκες προετοιμασίας; Τα γήπεδα που έκαναν προπόνηση οι ομάδες είχαν θέρμανση; Γιατί έφευγαν από το κλειστό γυμναστήριο του Loutraki Sports Camp για να κάνουν προπόνηση στα  γειτονικά γήπεδα των κωμοπόλεων της Κορινθίας; Γιατί αποκρύψατε εντέχνως την πραγματικότητα ότι οι ομάδες Παίδων και Εφήβων έκαναν κάθε μέρα 35+35 χιλιόμετρα για να προπονηθούν στο Βέλο; 

Γιατί εσύ και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μπακοδήμος συνεντευξιαζόμενοι λέτε ότι είστε στο Λουτράκι, ενώ είστε 35 χιλιόμετρα μακριά, στο Βέλο; Γιατί δεν έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που θα αγωνιστούν (Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη) αλλά έτρεχαν από εδώ και από εκεί; 

Έπαιξαν κάποιο φιλικό με άλλες εθνικές ομάδες; Συμμετείχαν σε κάποιο διεθνές τουρνουά; Αλλά το κόλπο είναι γνωστό. 

Η Ομοσπονδία πρόσφερε τις «τέλειες» συνθήκες προετοιμασίας, αν τα πράγματα αγωνιστικά δεν πάνε καλά, δεν έχει καμία ευθύνη.

Δεν μας είναι ευχάριστο να αναφερόμαστε σε όλα αυτά, γιατί αυτή η κατάντια πρώτα εμάς λυπεί. Όταν όμως κάποιοι προσπαθούν να υποτιμήσουν και να προσβάλλουν την νοημοσύνη μας με ασύστολα ψεύδη και μισές αλήθειες, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους με επιχειρήματα και όπλο την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την πεποίθηση, ότι το βόλεϊ αξίζει μίας καλύτερης τύχης.

Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να περισώσουμε ότι μπορούμε, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Το οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους που αφιερώνουν ένα κομμάτι της ζωής τους,σε αυτό που αγαπούν και υπηρετούν.