Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ ΕΠΑΙΤΕΣ


Είναι έξω από τις προθέσεις μας και τις αρχές μας η εμπλοκή των Εθνικών  ομάδων σε στείρες αντιπαραθέσεις αλλά και σε αναφορές των αποτελεσμάτων ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές. Σήμερα θα κάνομε μια εξαίρεση γιατί συγκεκριμένες επιλογές μας οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους.

Με αφορμή την έκδοση συγχαρητηρίων ανακοινώσεων από πλευράς της ΕΟΠΕ για «ψύλλου πήδημα» φαίνεται ότι αυτό είναι ένας νέος επικοινωνιακός τρόπος που έχουν επιλέξει οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, για να προβάλλουν την πορεία και τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών κυρίως Εθνικών ομάδων δίνοντας ένα στίγμα επιτυχίας.

Με την μέθοδο της υπερβολής δημιουργούν μια αίσθηση που αγγίζει τα όρια των ψευδαισθήσεων και της γραφικότητας, ειδικά σε όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Χαρακτηριστική περίπτωση η Εθνική Παγκορασίδων. Η πρόκριση που επιτεύχθηκε με την αδιάφορη Ρουμανία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκαν στο Άργος (21-23/4/17), ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ελπίδες θεωρώντας την επιτυχία αυτοσκοπό (για αυτό το παιχνίδι πολλά θα μπορούσε να μας πει ο Βαγγέλης Περόπουλος).

Έτσι βρεθήκαμε στο Α Όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Σοφία της Βουλγαρίας 21-26/7/17, όπου αγωνιστήκαμε με Δανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία.

Χάσαμε από όλους, κερδίσαμε μόνο την Φινλανδία. Αν συμφωνήσουμε ότι σε αυτούς τους αγώνες αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη, τι χρειάζονται αυτά τα «καραγκιοζιλίκια» και οι ανακοινώσεις συγχαρητηρίων της ΕΟΠΕ για την κατάκτηση μιας νίκης;

Που αποσκοπούν και τι εικόνα θέλουν να δημιουργήσουν; Ποιόν ή ποιους προσπαθούν να εξαπατήσουν παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα;

Ειδικά όταν σε γνωστό site, αποκαλύφθηκε ότι σε συνεννόηση και με αίτημα της ΕΟΠΕ, γονείς συμβάλλουν οικονομικά στην στήριξη της ομάδας, δημοσίευμα που κατέβηκε με παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΠΕ, μπρος στον κίνδυνο να αποκαλυφθούν ονόματα και ο διασυρμός να μην έχει τέλος.

Για ποιό πράγμα καμαρώνουν οι γραφικοί επαίτες; Δεν αντιλαμβάνονται τι πλήγμα είναι στην αξιοπιστία στην αξιοπρέπεια και πως προσβάλλει την φανέλα με το Εθνόσημο όλη αυτή η πρακτική; Πόσο ποιο χαμηλά θα πέσουν;