Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Άνθρωποι και ανθρωπάκια…

Οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την επανεκλογή του Σπύρου Καπράλου στην θέση του προέδρου, ανάδειξαν το πρόβλημα της μικροπολιτικής που καθορίζει τα αθλητικά δρώμενα.

Ανεξάρτητα των προσώπων που διεκδίκησαν την εκλογή αλλά και του τρόπου που προσπάθησαν να τη μεθοδεύσουν, η απουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου είναι ενδεικτική αυτής της πραγματικότητας.

Η ΕΟΠΕ ταλαιπωρήθηκε με δύο εκλογικές αναμετρήσεις (ελέω και του καταστατικού) οι εκλογές αντιπροσώπου στην ΕΟΕ κινητοποίησαν οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, δημοσιογράφους, διακινήθηκαν πρόσωπα, χρήματα, δοκιμάστηκαν φιλίες (Καπράλου –Μελισσουργού μετά την αλλαγή στάσης του δεύτερου) κλπ.

Σε αυτό το κλίμα ο Γιώργος Καραμπέτσος, ένας πρωτοεμφανιζόμενος παράγοντας στην ΕΟΕ δεν έκανε την παρθενική του εμφάνιση και δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, (αυτός και άλλοι δώδεκα) ίσως για να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακολουθώντας τα κελεύσματα των “αφεντικών του”.

Σε αυτό βοήθησε και η βιωματική του σχέση με τον στρατό (υπάλληλος) και η αρχή της υπακοής στους ανωτέρους του.

Η απουσία του όμως από την διαδικασία δείχνει το αν, το πόσο και το ποιοί ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό και ποιοί για την μικροπολιτική στον αθλητισμό. Ο Γιώργος Καραμπέτσος ως πρόεδρος της ΕΟΠΕ όφειλε να παρευρεθεί στην συνεδρίαση της ΕΟΕ και να ψηφίσει κατά το δοκούν, αυτό αποτελούσε αναφαίρετο δικαίωμά του.

Γι αυτό εκλέχτηκε από την Γ.Σ. των σωματείων και αυτήν την εξουσιοδότηση πήρε. Δεν εξελέγη στην ΕΟΕ για να υπηρετήσει συμφέροντα άλλων, αλλά για να εκπροσωπήσει την ομοσπονδία, προωθώντας τα συμφέροντα του αθλήματος . Δυστυχώς το προφίλ που θέλει να προβάλλει δεν συνάδει με την πρακτική του.

Οι κατά καιρούς λεονταρισμοί και οι “κουτσαβακισμοί” είναι για εσωτερική κατανάλωση και δεν πείθουν κανένα.

Η ζωή δείχνει ποιοί είναι παρατρεχάμενοι και αχυράνθρωποι. 
Ποιοί είναι οι Άνθρωποι και ποιοί τα ανθρωπάκια…..