Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Υπόγειες διαδρομές…

Αυτά που δεν μπορείς να ξεχάσεις 

Οι προβλέψεις μας δυστυχώς δικαιώθηκαν, με την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε ο ορισμός από τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βασίλη Αντωνούλη, του διαιτητή Πέτρου Κουτσή ως Α διαιτητή στον αγώνα Α1 Εθνικής Κατηγορίας γυναικών Ολυμπιακού -Αίαντα Εύοσμου.

Ο προβιβασμός του Πέτρου Κουτσή είναι ενδεικτικός του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται όχι μόνο στην διαιτησία (ξεκίνησε με τον διορισμό Αντωνούλη), αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό βόλεϊ.

Ο Πέτρος Κουτσής είναι ένας μέτριος διαιτητής που η οροφή του μπορεί να είναι με επιείκεια, η Α2 Εθνική κατηγορία. Αυτό που καθόρισε όμως την διαδρομή του, ήταν η διαρκής προσπάθεια να δημιουργεί δεσμούς με την εκάστοτε διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Στέλιου Προσαλίκα όταν είχε δεχτεί σειρά τηλεφωνημάτων για την προώθησή του. “Ποιος είναι αυτός ο Κουτσής που με έχουν πάρει τόσα τηλέφωνα;”  

Με  την διοίκηση Μαυρομάτη ακολούθησε την ίδια τακτική παίρνοντας μέρος στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του συνδέσμου διαιτητών της Λαμίας, ενώ απέκτησε σκανδαλωδώς μόρια από το BEACH VOLLEY, εξασφαλίζοντας την είσοδο του παιδιού του στο Πανεπιστήμιο.

Με την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμπέτσου για την προεδρία της ΕΟΠΕ, ξεπέρασε τον εαυτό του. Διοργάνωσε τις εξορμήσεις του στην Λαμία με συγκεντρώσεις σωματείων, ενώ συμμετείχε ενεργά στην συλλογή εξουσιοδοτήσεων για την Γενική Συνέλευση των εκλογών, χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα που η θέση του επέβαλε.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος μετά την εκλογή του, μέσω του Αντωνούλη επιβράβευσε την στάση του, και τον προώθησε στους πίνακες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της φαυλότητας, αλλά και των πραγματικών λόγων που το άθλημά μας βρίσκεται σε τέλμα.

ΥΓ Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί από την ΚΕΔ, οι πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία; Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλουν να κρύψουν;