Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Η κατά ΕΟΠΕ, κατηγορίες των αποσπασμένων Κ.Φ.Α.

Τις επιπλέον αμοιβές και με βάση αυτές την κατηγοριοποίηση των αποσπασμένων ΚΦΑ, ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το ΔΣ της ΕΟΠΕ (δείτε εδώ).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τον αναγνώστη, υπάρχουν δυο κατηγορίες αποσπασμένων ΚΦΑ με βάση την προσήλωση και τα κριτήρια αξιολόγησης της διοίκησης.

Στην πρώτη κατηγορία είναι ο στενός περίγυρος της διοίκησης, οι «Ταλιμπάν» του Γιώργου Καραμπέτσου που εκτός της απόσπασης και των οδοιπορικών έχουν και extra αμοιβή, ενώ αξιοποιούν και τη δυνατότητα που τους παρέχεται αμειβόμενης εργασίας σε σωματείο.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι πιστοί, αλλά μικρότερης χρησιμότητας για τους διοικούντες, όπου τους αναγνωρίζονται τα οδοιπορικά και η διαμονή διατροφή. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Dr Βαγγέλη Περόπουλου στην κατηγορία των οδοιπορικών. Έχει χάσει την λάμψη του στα μάτια του Γιώργου Καραμπέτσου ή κάτι άλλο συμβαίνει και δεν αμείβεται με επιπλέον χρήματα;

Για να εκτιμηθεί, με όρους της ελεύθερης αγοράς, το μέγεθος των αμοιβών και των παροχών των αποσπασμένων ΚΦΑ (κυρίως της πρώτης κατηγορίας), δεδομένης της απαλλαγής τους από το σχολείο, υπολογίζεται ότι το μηνιαίο εισόδημα μπορεί να φθάνει ή να ξεπερνά τα €2000 για έναν προπονητή αναπτυξιακής Εθνικής ομάδας.

Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι οι ομοσπονδιακοί, οι συνεργάτες, οι υπεύθυνοι κλιμακίων και Εθνικών ομάδων, οι τεχνικοί σύμβουλοι διατηρούν το δικαίωμα να εργάζονται σε σωματείο, γίνεται κατανοητό το μέγεθος των παροχών.

Το ερώτημα είναι, αν κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό να το διεκδικούσαν οι συγκεκριμένοι εκτός ΕΟΠΕ; Το συμπέρασμα και η απάντηση δική σας.

ΥΓ. Την αποθέωση της γραφικότητας αποτελεί η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για τη ζωντανή μετάδοση του Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός στην ΕΡΤ (δείτε εδώ). Εννοούν οι αθεόφοβοι, ότι το ντέρμπι της volleyleague γυναικών, θα μεταδοθεί από το ιντερνετικό κανάλι της ΕΡΤ.

Η αυτογελοιοποίηση όσων παρουσίαζαν την «κοσμοϊστορική» συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση που θα περιελάμβανε και οικονομικά ανταλλάγματα, κατέληξε στο διαδικτυακό play1 της ΕΡΤ.

Χωρίς αιδώ, ανερυθρίαστα συνεχίζουν και εξακολουθούν να το προβάλουν, όταν ιντερνετική κάλυψη των αγώνων έχουν και σωματεία τοπικών κατηγοριών με δική τους πρωτοβουλία. Σήμερα το γραφείο τύπου της ΕΟΠΕ υπερηφανεύεται ακόμη και για αυτό. Τι άλλο μας μένει να δούμε;