Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Φθάσαμε στα ανείπωτα, μην πετάξεις τίποτα

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια τακτικής και συντεταγμένης παρουσίας της ΔΙΚΗΣ στην αθλητική καθημερινότητα των διοικητικών πεπραγμένων του βόλεϊ. Η ΔΙΚΗ κατέγραψε την πρακτική των διοικούντων την ΕΟΠΕ, καθώς και τον αντίκτυπο που είχε αυτή η πολιτική στα σωματεία, στη δομή και στην εξέλιξη του αθλήματος.

Ξεκινήσαμε με την καταγραφή της διαδρομής τους, από την αφετηρία της ενασχόλησής τους με το άθλημα, τις παράλληλες, μη συμβατές, με αυτό δραστηριότητες αλλά και τους μηχανισμούς που τους εξέθρεψαν και τους επέβαλαν στην ηγεσία του αθλήματος.

Ο δικός μας αγώνας ήταν όλο αυτό το διάστημα, ένας αγώνας διαρκής και αδιάκοπος, ένας αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη, με συνέπεια, σε τακτική και σχεδόν καθημερινή βάση.

Αυτόν τον αγώνα υπηρετήσαμε με θέσεις και επιχειρήματα, χωρίς παρεκκλίσεις, από τον ένα και μοναδικό στόχο: το καλό του αθλήματος. Αυτό το υποστηρίξαμε με τη συνεχή γνωστοποίηση των παρενεργειών της εφαρμοζόμενης ρουσφετολογικής και χωρίς αρχές πολιτικής της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Αποκαλύψαμε περιγράψαμε και αναλύσαμε πως οδηγηθήκαμε ως εδώ, ποιες διεργασίες και ζυμώσεις διαμόρφωσαν και μορφοποίησαν το πάζλ της σημερινής ηγεσίας της ΕΟΠΕ, τη διαδρομή της (διαιτησία, παρκινγκ σε μαγαζιά μεγαλοπαραγόντων, εμπορία ρούχων, διορισμοί κλπ) έως τις διοικητικές επιλογές που ακολούθησαν.

Η ΔΙΚΗ κατέγραψε για το βόλεϊ με στοιχεία, αποδείξεις και παραπομπές όσα δεν είχαν γραφεί ποτέ από κανέναν. Εξιστόρησε τα ανείπωτα του ελληνικού βόλεϊ. Οι νέοι αλλά και οι παλαιοί αναγνώστες της μπορούν να αναζητήσουν τα αίτια των παθογενειών του στις πρώτες αναρτήσεις της ΔΙΚΗΣ, με θέματα όπως:

* τα έργα και ημέρες Γιώργου Καραμπέτσου 1ο και 2ο μέρος (εδώ και εδώ)

* το ΚΟΥΙΖ (εδώ),

* το BEACH VOLLEY 1ο, 2ο, 3ο και 4ο μέρος (εδώ, εδώ, εδώ και εδώ),

* ο Μπελιγρατισμός 1ο και 2ο μέρος (εδώ και εδώ)

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτελούν ενδεικτικές αλλά και αποδεικτικές αναρτήσεις που είναι χρήσιμο να τις θυμηθούμε φρεσκάροντας τη μνήμη μας για να είμαστε σε θέση να βγάζουμε χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα, όχι μόνο ερμηνεύοντας αυτό που μέχρι σήμερα έχει συμβεί, αλλά κυρίως προβλέποντας τα μελλοντικά αποτελέσματα σε περίπτωση παραμονής στη διοίκηση της ΕΟΠΕ του εκλογικού μηχανισμού που υιοθέτησε και υποστήριξε τον Γιώργο Καραμπέτσο και την παρέα του.

(Συνεχίζεται)