Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Το διάστημα που μεσολαβεί για να κλείσει ο διοικητικός κύκλος των πεπραγμένων των διοικούντων την ΕΟΠΕ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

Το τέλος της θητείας του Γιώργου Καραμπέτσου πρέπει να σημάνει οριστικά και το τέλος του φαύλου κύκλου, της παρακμής, της συναλλαγής, μιας «βολικής» και «βολεμένης» διοίκησης  (συνεργατών και παρατρεχάμενων) βασικής υπεύθυνης του τέλματος που βρίσκεται σήμερα το βόλεϊ.

Η διεκδίκηση της κανονικότητας πρέπει να είναι μια διαρκής και συγκροτημένη προσπάθεια που θα επαναφέρει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιολόγηση. Μια διαδικασία που θα μεθοδεύσει, όχι κατ’ ανάγκη, επαναστατικές τομές, που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι ζητούμενες και απαραίτητες για τη πρόοδο του αθλήματος, αλλά θα έχει ως πρώτιστο μέλημα να υπερασπιστεί την υλοποίηση του αυτονόητου. Το αυτονόητο πρέπει να διεκδικήσουμε που τελικά δεν είναι τόσο αυτονόητο.

Τα σωματεία, τα πρωταθλήματα, οι Εθνικές Ομάδες που είναι τα μεγάλα θύματα της διοικητικής μυωπίας, της πελατειακής προδιάθεσης και του μολυσματικού ιού του ρουσφετιού πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες των άμεσων και ριζοσπαστικών αλλαγών και του πλαισίου λειτουργίας που χρειάζεται η Ομοσπονδία.

Ο επαναπροσδιορισμός και η αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών δεν είναι κάτι που μπορεί να προκύψει ως μάνα εξ ουρανού, αλλά πρέπει να ξεκινήσει, να διεκδικηθεί και να κατοχυρωθεί από τη δυναμική που θα διαμορφώσει μια κίνηση ανατροπής του παλιού και φθαρμένου πλέγματος εξουσίας που εκφράζει η σημερινή διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Η ΔΙΚΗ κλείνει έναν δικό της κύκλο χρέους απέναντι στο άθλημα, αφού τεκμηρίωσε, αποκάλυψε, κατήγγειλε, απόδειξε και πρότεινε.

Κατέγραψε την αφετηρία, τη διαδρομή, τη φιλοσοφία και την πρακτική του Γιώργου Καραμπέτσου και όσων τον προέκριναν και «υιοθέτησαν» για να προασπίσει τα δικά τους συμφέροντα.

Περιέγραψε με λεπτομέρειες τη διαπλοκή και ανέδειξε τις παθογένειες στο βόλεϊ, παραθέτοντας προτάσεις, απόψεις αλλά και τους προβληματισμούς των ανθρώπων του αθλήματος.

Τώρα ήρθε η σειρά των σωματείων και των εκπροσώπων τους, να πάρουν πρωτοβουλίες και να αποφασίσουν αν αξίζει να βολευτούν στις χαμηλές πτήσεις που τους επέβαλε ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι μηχανισμοί του ή να αγωνιστούν να πάρει το άθλημα τη θέση που του αξίζει.