Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Βαρέλι δίχως πάτο

Η πρακτική της διοίκησης της ΕΟΠΕ να συντηρεί στην επικαιρότητα «επισκέψεις», βαφτίζοντάς της δράσεις, έχει το τίμημα της. Η σημερινή αναφορά μας αφορά την περιπλάνηση του Βραζιλιάνου προπονητή του Beach Volley όπως πρόσφατα περιγράψαμε (θυμηθείτε εδώ) και τα δεδομένα που έφεραν στο φως της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ -τον λογαριασμό που θα κληθεί η Ομοσπονδία να πληρώσει, πάντα με απόδοση δαπανών (δείτε εδώ και εδώ).

Το πόσο που δαπανήθηκε είναι μέρος ενός συνόλου που καθημερινά διογκώνεται για τη χρήση του τμήματος beach volley και κρίνοντας το, εκ του αποτελέσματος, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επιπλέον δαπάνη των € 513,60 για παραγωγή και εκτύπωση των απολογισμών διοργανώσεων Beach Volley, που συμπληρώνουν το μεγάλο κόστος που κατ εξακολούθηση προστίθεται στην αποτυχημένη διαχείριση των ανεκπλήρωτων στόχων της τελευταίας τριετίας.

Το συνολικό κόστος που επιμερίζεται σε προσλήψεις υπαλλήλων σε ετήσια και εποχική βάση, συνεργατών, προπονητών (πέραν του Βραζιλιάνου που επιβαρύνει εκτός του μισθού με διαμονή και διατροφή την ΕΟΠΕ), αλλά και στις καλοκαιρινές διοργανώσεις, που παρότι φιλοξενούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς έχουν σημαντικό κόστος για την ΕΟΠΕ, αφού μετακινείται ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών, παραγόντων, διαιτητών με έξοδα της  Ομοσπονδίας.

Δαπάνες μικρές ή μεγάλες που μπαίνουν σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο» και δεν προσθέτουν τίποτα περισσότερο στην εικόνα που σήμερα όλοι έχουμε.

Μπορεί να μας δώσει κάποια πειστική απάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιωργος Καραμπέτσος, που υποσχέθηκε την επανεκκίνηση και την αναγέννηση του Beach Volley, αν και που την είδαμε μέχρι τώρα;

Ποιες είναι οι Εθνικές ομάδες στις γυναίκες και στους άνδρες και τι πέτυχαν μέχρι σήμερα;

Ο πρόωρος αποκλεισμός από τη διεκδίκηση της πρόκρισης της μιας Εθνικής ομάδας γυναικών λόγω τραυματισμού, πως υποστηρίχθηκε και με ποιο εναλλακτικό σχέδιο;

Η άλλη Εθνική ομάδα γυναικών πως ενσωματώθηκε σε ένα Εθνικό πλάνο; Υπήρξε η υπάρχει κάτι τέτοιο;

Στους άνδρες ποιες είναι οι Εθνικές ομάδες, πως υποστηρίχθηκαν και με ποιο στόχο;

Παράλληλα στην ανάπτυξη, ποια είναι τα ταλέντα που θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του αθλήματος; Υπάρχει καταγραφή; Υπάρχουν ονόματα και αν υπάρχουν με ποιο πλάνο και σε ποιο χρόνο θα περιμένουμε αποτελέσματα;

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η σχεδόν προσβλητική δήλωση του Βραζιλιάνου προπονητή και η κοινότοπη διαπίστωση που μπορεί να την κάνουμε και εμείς από το σπίτι μας ότι: «Υπάρχει ταλέντο».

Πέρασαν τρία χρόνια θητείας της διοίκησης του Γιώργου Καραμπέτσου δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, διευρύνοντας τον αριθμό των έμμισθων απασχολούμενων με το τμήμα, προσλαμβάνοντας κολλητούς/ές και φίλους/ες για να γίνει αυτή η διαπίστωση και να «επιτευχθεί» στην πράξη το απόλυτο μηδέν; Να βρεθούμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε;

Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Εκ του προχείρου, χωρίς σχεδιασμό και με μοναδική φροντίδα «τις εξυπηρετήσεις ημέτερων» δεν πρόκειται να επιτευχθεί κανένας στόχος, δεν πρόκειται να πάει το beach volley μπροστά. Θα εξακολουθεί να αποτελεί τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό μιας ομάδας διοικούντων. Και εις άλλα με υγεία.