Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γιατροί χωρίς όρους

Η παρουσία γιατρού στα Εθνικά πρωταθλήματα επιβλήθηκε με τιμωρητική λογική από τη διοίκηση της ΕΟΠΕ με συνέπεια να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι των Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η καθυστερημένη προσέλευση γιατρού που συνέβη μέχρι στιγμής σε δυο τουλάχιστον αγώνες, επηρεάζει και καθορίζει την πορεία των πρωταθλημάτων λόγω της κατακύρωσης των αγώνων στα χαρτιά με 3-0, υπέρ των φιλοξενουμένων σωματείων, αλλοιώνοντας τη βαθμολογία και την αξιοπιστία που μόνο η αγωνιστική δράση διασφαλίζει.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ θεώρησε ότι η καθυστερημένη προσέλευση γιατρού (και όχι η μη παρουσία) σε αγώνα έχει την ίδια βαρύτητα, σύμφωνα με τον κανονισμό που η ίδια έφτιαξε, με την καθυστερημένη προσέλευση μιας ομάδας στο γήπεδο, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγωνιστική διαδικασία των πρωταθλημάτων.

Χωρίς κανείς να παραγνωρίζει την αναγκαιότητα παρουσίας γιατρού στους αγώνες, είναι ατυχής η προσπάθεια και ο τρόπος επιβολής του, ιδιαίτερα για τα σωματεία που δεν διαθέτουν υποστηρικτικό μηχανισμό από άλλα αθλήματα και οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται λόγω της φύσης του επαγγέλματος μπορεί να έχουν καθυστέρηση στην προσέλευση τους.

Όλες αυτές οι παράμετροι αγνοήθηκαν εξαιτίας της τιμωρητικής βουλιμίας των διοικούντων που δε μπορούν να εμπνεύσουν ή να πείσουν και με κατασταλτικά μέτρα, πρόστιμα και μηδενισμούς, διαμορφώνουν τους όρους για την επόμενη ημέρα του αθλήματος. Ότι δεν αντιλαμβάνονται και δεν ερμηνεύουν το ξορκίζουν με την απειλή διοικητικών ή οικονομικών κυρώσεων.

Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν.