Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η παρατεταμένη καλοκαιρία και ο κακός μας ο καιρός

Στην αρχή (ΔΣ της 30ης Οκτωβρίου, δείτε εδώ) αποφάσισαν να κάνουν και φέτος Snow-τίποτα, στις 8-9 Φεβρουαρίου στο Μαίναλο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα πρώτα έξοδα μετακίνησης εκπροσώπων της ΕΟΠΕ στην Τρίπολη (δείτε εδώ).

Από πριν είχαν τραπεζώσει εκπροσώπους του τύπου στα νότια προάστια (δαπάνη που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μάλλον ψάχνουν το καμουφλάζ) για τη συμβολή τους στη προώθηση του νέου «αθλήματος».

Και όλα αυτά για να υποστηρίξουν ως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τη συνεύρεση μιας παρέας, με δανεικούς αθλητές από το beachvolley, παλαίμαχους άλλων αθλημάτων και τηλεοπτικούς «αστέρες» των πρωϊνάδικων, για ένα διήμερο στο χιόνι, παίζοντας με μια μπάλα.

Στο τέλος, όταν οι χορηγοί των ψευτοκοσμικών event τους εγκατέλειψαν δεν είχαν τη στοιχειώδη αυτογνωσία να αναγνωρίσουν την επί 2 χρόνια «αβλεψία» τους και ανακοίνωσαν ότι τους έφταιξε η παρατεταμένη καλοκαιρία (δείτε εδώ).

Οι ίδιοι που επί 2 χρόνια δικαιολόγησαν κάθε δαπάνη για τα υποτιθέμενα Πρωτάθληματα snow -τίποτα, που φωτογραφήθηκαν με απαράμιλλο καμάρι στα όρη και στα βουνά, δίπλα σε «μοντέλλες», που έφαγαν και ήπιαν στα σαλέ των χιονοδρομικών κέντρων.

Οι ίδιοι που ξόδεψαν χρήματα των σωματείων, διαφημιστικό κεφάλαιο του αθλήματος στο ανεκδιήγητο snow-τίποτα μόνο και μόνο για να καλύπτονται οι δημόσιες σχέσεις και οι διακοπές για το «παρεάκι» της ΕΟΠΕ.

Που βρίσκεται η σοβαρότητα μιας διοίκησης όταν αδυνατεί να ιεραρχήσει ανάγκες και προτεραιότητες αρκούμενη σε «άρτους και θεάματα»;

Μήπως ζητάμε πολλά από τα άτομα που αποδίδουν τις ευθύνες από τις συνέπειες των δικών τους επιλογών, στις κλιματολογικές συνθήκες;

Μήπως δεν φταίει η παρατεταμένη καλοκαιρία αλλά ο κακός μας ο καιρός που τους επιλέξαμε και τους ανεχόμαστε;