Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ποινικοποίηση της αδυναμίας

Τη χείριστη των εντυπώσεων δημιούργησε στον κόσμο του αθλήματος η επιβολή των εξοντωτικών προστίμων που αποφάσισε η Αθλητική Δικαστής, σε εφαρμογή των κανονισμών που εισηγήθηκε και επέβαλε ο Γιώργος Καραμπέτσος. Τα σωματεία που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης αντί να βοηθηθούν, μπήκαν στο στόχαστρο της ΕΟΠΕ από την αρχή της θητείας της συγκεκριμένης διοίκησης.

Είχαμε από τη πρώτη στιγμή, σταθεί απέναντι στην εισπρακτική λογική των εξοντωτικών προστίμων και των μηδενισμών, που επικυρώθηκαν από μειοψηφικές Γενικές Συνελεύσεις των 30-40 σωματείων, σε σύνολο 420.

Επισημάναμε ότι όχι μόνο δεν θα λύσουν το πρόβλημα αποτρέποντας τις αποχωρήσεις ομάδων από τα πρωταθλήματα αλλά θα το μεγεθύνουν, αφού με τον τρόπο αυτό εξαθλιώνουν και βάζουν ουσιαστικά λουκέτο στα σωματεία.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ επιβεβαίωσε με τον πιο εμφανή και ξεκάθαρο τρόπο ότι με δυσκολία βλέπει το δέντρο και πάντα χάνει το δάσος, αφού αντιμετωπίζει με λάθος τρόπο το πρόβλημα, χωρίς να αναζητά, να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει τα αίτια που το δημιουργούν.

Αναρωτιέται κανείς ποια σκοπιμότητα επιβάλλει την εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών κανονισμών και προκηρύξεων διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, με τα τιμωρητικά πρόστιμα; Πως, όταν υπάρχει η αντικειμενική οικονομική αδυναμία που δρομολογεί τις αποχωρήσεις σωματείων θα βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τα πρόστιμα;

Το θράσος των αδαών διοικούντων δεν έχει όριο. Ποινικοποίησαν την αδυναμία, την έκαναν σημαία και ιδεολογία, ενώ είναι βέβαιο ότι δε θα υπάρξουν έσοδα για την Ομοσπονδία, αφού «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Το πονηρό σκεπτικό του Γιώργου Καραμπέτσου και της συντροφιάς του με την εφαρμοζόμενη λογική των προστίμων είναι άλλο. Επιδιώκει να θέσει σε ομηρεία τα σωματεία διαπραγματευόμενος τη (μη) πληρωμή των προστίμων και διαιωνίζοντας την εξάρτηση τους από την ΕΟΠΕ.

Η διάσωση των ομάδων, η επιβίωση και ανάπτυξη του αθλήματος αφήνει αδιάφορη και αμέτοχη τη διοίκηση της ΕΟΠΕ. Την αδιαφορία, την άγνοια και τη μικροπολιτική πληρώνουν πάντα τα σωματεία και οι άνθρωποι που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τις ομάδες τους και το Ελληνικό βόλεϊ.