Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Τα κάλαντα των κολλητών

Η ΕΟΠΕ ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις του ΔΣ της 16ης Δεκεμβρίου (θυμηθείτε εδὠ την αναφορά μας με τον προφητικό τίτλο «Τα προεκλογικά κάλαντα της ΕΟΠΕ»). Η συνεδρίαση που έγινε απουσία του προέδρου, για λόγους υγείας, επικύρωσε κατ’ εντολή του και επιβεβαίωσε τα όσα είχαμε προβλέψει.


Το ΔΣ ανανέωσε μέχρι τον Αύγουστο 2020 τη σύμβαση 3 συνεργατών (δείτε εδώ). Όμως, απέφυγε να αναφερθεί στο κόστος των συμβάσεων και στις αμοιβές, διαιωνίζοντας για άλλη μια φορά το καθεστώς της αδιαφάνειας και τον τρόπο πρόσληψης κολλητών και φίλων, χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση. Οι διοικούντες την ΕΟΠΕ δεν διστάζουν ακόμη και να ανακαλύπτουν ανάγκες για να βολέψουν δικούς τους ανθρώπους.

Έχουμε γίνει μονότονοι να επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί ή για να ανανεωθεί, οποιαδήποτε πρόσληψη ή συνεργασία, ακόμη και αν είναι απολύτως απαραίτητη για τη λειτουργία της ΕΟΠΕ, χρειάζεται να τηρεί όρους και προϋποθέσεις.

Τα χρήματα που καλύπτουν τη ρουσφετολογική πολιτική δεν βγαίνουν από το προσωπικό λογαριασμό και την τσέπη κανενός εκ των διοικούντων, αλλά είναι χρήματα του Ελληνικού λαού. Είναι αδιανόητο να κάνουν προσλήψεις ή να ανανεώνουν τις ήδη υπάρχουσες, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα περιγράφει το πλαίσιο των αναγκών και θα καθορίζει το προφίλ ικανοτήτων του προσώπου που μπορεί να τις καλύψει.

Χωρίς αξιοκρατία και διαφάνεια, η Ομοσπονδία παραμένει εγκλωβισμένη, όμηρος μιας παρέας και των συναναστροφών της, που θα βολεύεται αρκούμενη να περνάει καλά, κρατώντας το βόλεϊ στο μέγεθος και στο ύψος της.

Η ΔΙΚΗ δεν μπορεί να ψάλει τα εύηχα κάλαντα των προσλήψεων που τραγουδούν και ακούν οι ευνοούμενοι του Γιώργου Καραμπέτσου.

Η ΔΙΚΗ εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα στους αναγνώστες της!