Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η απόλυτη ακινησία των συνεχών εκδρομών

Μεγαλώνει ο θόρυβος (δείτε εδώ) και διευρύνεται ο κύκλος των συζητήσεων για τις επιπλέον αμοιβές των αποσπασμένων ΚΦΑ που έφερε στην επιφάνεια η ανάρτηση της ΕΟΠΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και η ΔΙΚΗ -πρώτη από όλους - έφερε στο φώς, επισημαίνοντας τις διαστάσεις και τις προεκτάσεις των συγκεκριμένων επιλογών (θυμηθείτε εδώ).

Το σκηνικό παραμένει ίδιο και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός σε επαγρύπνηση για την προβολή του επόμενου σταθμού της περιοδείας του περιφερόμενου θιάσου της ΕΟΠΕ στη Πελοπόννησο (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία).

Μια «αρμάδα» προπονητοδιοικούντων, εκδράμουν χωρίς στόχο και σκοπό, για να δείξουν ενδιαφέρον και να υποσχεθούν σε σωματεία, γονείς και αθλητές μια θέση «στον ήλιο». Μια επίσκεψη που επίσης γίνεται για προεκλογικούς λόγους, και την εύπεπτη εκδοχή της ανίχνευσης και της επιλογής ταλέντων προβάλλοντας το αφήγημα της δράσης, που απευθύνεται μόνο σε αφελείς.

Αν η διαδικασία του εντοπισμού και της προπόνησης των ταλέντων ήταν τόσο απλή και η υποτιθέμενη μεθοδολογία (που είναι και αυτή ζητούμενο) αξιόπιστη το πρόβλημα του Ελληνικού βόλεϊ θα είχε λυθεί.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ μη γνωρίζοντας, το τι και το πως, αρκείται στην εύκολη λύση των επισκέψεων, με φωτογράφο, με προφανή στόχο τη δημιουργία προσδοκιών και εντυπώσεων.

Με πρωτεργάτες άτομα από το καθεστώς που χρεοκόπησε και βούλιαξε το Ελληνικό βόλεϊ, ο Γιώργος Καραμπέτσος κρατάει κλειστή την παρέα, που απολαμβάνει τα προνόμια σε βάρος των πολλών, αλλά και του ίδιου του αθλήματος.

Στήνει σκηνικό με πολλαπλές εκδρομικές δράσεις που είναι ευκαιριακές και ασυντόνιστες, που οδηγούν στην απόλυτη ακινησία, για να διατηρηθεί την εξουσία, μαζί με το κύκλωμα που τον εξέθρεψε και τον επέλεξε.

Καλό το παραμύθι όταν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εκδρομές και ρουσφέτια. Σήμερα όμως γίνεται φανερή η αφετηρία, η διαδρομή, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και ο σκοπός τους. Χθες εξαπάτησαν πολλούς. Σήμερα μπορεί να κοροϊδέψουν κανέναν;