Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Προκήρυξη ασάφειας

Με τρία χρόνια καθυστέρηση επανέφερε η ΕΟΠΕ στην σχετική προκήρυξη την πρόβλεψη από την προηγούμενη διοίκηση δημιουργίας κατηγορίας preleague στους άνδρες. Η συγκεκριμένη προκήρυξη (δείτε εδώ, άρθρο 4) αποτελεί μνημείο προχειρότητας και ανευθυνότητας, αφού οι εμπνευστές της δεν γνωρίζουμε και είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι, αν θέλουν ή όχι να συγκροτήσουν τη νέα κατηγορία.

Είναι οι ίδιοι που χωρίς αιτιολογημένο σκεπτικό απέρριψαν την δημιουργία preleague στους άνδρες, όπου υπήρχε επαγγελματική λίγκα, ενώ την εφάρμοσαν στις γυναίκες όπως είχε προβλεφθεί, από την προηγούμενη διοίκηση.

Είναι όμως άξιο απορίας, ότι παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την αναστολή της συγκεκριμένης πρόβλεψης και θα έπρεπε να είχε γίνει ξεκάθαρη η βούληση της ΕΟΠΕ, αφού υπήρχε ο χρόνος επεξεργασίας των δεδομένων και διαβούλευσης με τα σωματεία του ανδρικού βόλεϊ, η διοίκηση της Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά, ολιγώρησε.

Οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, μην έχοντας ένα στοιχειώδες σχέδιο, και αγνοώντας τι επιθυμούν να πράξουν και γιατί, περιέπλεξαν τα πράγματα αφήνοντας τα στην τύχη τους.

Δημιούργησαν ένα θολό τοπίο που μεγαλώνει την αβεβαιότητα αφού η υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία κατηγορίας preleague, παραμένει στον αέρα παρά την αναφορά της στην προκήρυξη.

Μια σειρά αστάθμητων μεταβλητών δημιουργούν σύγχυση αντί να βάζουν τις βάσεις επιτυχίας του εγχειρήματος. Δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα δημιουργηθεί κατηγορία preleague, αν δημιουργηθεί με πόσες ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα, αν και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και άλλα.

Αν Γιώργος Καραμπέτσος και οι «φωστήρες» που διοικούν το Ελληνικό βόλεϊ αναθεώρησαν την προγραμματισμένη δημιουργία της, για να επανέλθουν μετά από τόσο καιρό μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα προφανώς ή δεν πιστεύουν στην αναγκαιότητά της ή κρύβονται πίσω από την άγνοια τους, περιμένοντας να δουν «η μπίλια που θα κάτσει».

Και στις δυο εκδοχές ο παρανομαστής κοινός όπως και η διαπίστωση: Η θητεία του Γιώργου Καραμπέτσου έφερε πίσω πολλά χρόνια το άθλημα.