Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Περιοδείες beach-σάλας

Τον τρόπο που θα εξασφαλίσει την παραμονή του προπονητή της Εθνικής ομάδας γυναικών Beach Volley (τεχνικού συμβούλου, όπως αναφέρεται για να καλυφθεί η έλλειψη τυπικών προσόντων) Τιε Σαντάνα, βρήκε η διοίκηση της ΕΟΠΕ, αφού μετά τον τραυματισμό της Βίκυς Αρβανίτη, έμεινε χωρίς αντικείμενο στην Ελλάδα. Έτσι, ακολούθησε την πεπατημένη, τον γνώριμο δρόμο των περιοδειών.

Ακολουθώντας την διοικητική πρακτική των περιοδειών σε πόλεις και νησιά, ευκαιρίας δοθείσης, σουλατσάρει και αυτός (δείτε εδώ και εδώ) για να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό-ταλέντο του Beach Volley παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι έχει και αυτός ευθύνη που η χώρα μας δε θα μπει σε τροχιά διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης από την αδυναμία αντικατάστασης της Βίκυς Αρβανίτη, που προήλθε από την απουσία εναλλακτικού σχεδιασμού.

Βεβαίως, έχει την εκφρασμένη εκτίμηση του Γιώργου Καραμπέτσου που επιθυμεί διακαώς την παραμονή του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και εκτός Beach Volley, αφού θα τον προόριζε ακόμη και για την Εθνική γυναικών στη σάλα, για να παραμείνει στην Ελλάδα. (Θυμηθείτε μνημειώδη συνέντευξη και δηλώσεις εδώ).

Ο ίδιος, για να αιτιολογήσει την παραμονή του και το κόστος της (μισθοδοσία, ενοίκιο κλπ.) βγήκε σεργιάνι για να δικαιολογήσει τα παραπάνω και να αναζητήσει άλλοθι για την αποτυχία του προγραμματισμού.

Αγνοώντας τις βασικές αρχές χαρτογράφησης και καταγραφής των δεδομένων αθλητριών και αθλητών ιδιαίτερα για ένα άθλημα που δεν έχει σωματειακή δομή, οι «επισκέψεις» του έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα ενταγμένες και αυτές στο προεκλογικό σκηνικό που έχει στήσει ο Γιώργος Καραμπέτσος: την επικοινωνιακή διαχείριση μιας αποτυχίας με τη μέθοδο των επισκέψεων και της φωτογραφικής αναπαραγωγής τους, διασκεδάζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό, το βαρύ τίμημα που πλήρωσε το Ελληνικό βόλεϊ χωρίς ανταπόδοση, το αφήγημα χωρίς happy end, που θα αιτιολογούσε τα «έξοδα» των καλοκαιρινών διακοπών των διοικούντων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τίποτα για την ουσία, όλα για την εικόνα.