Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ό'τι είναι καλό για τους αθλητές και το άθλημα…

Η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΑΠ για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, εκτός από τον καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα της, έχει θέσει έναν ακόμη στόχο.

Να επαναφέρει τον προβληματισμό για το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ, απευθύνοντας πρόσκληση για να υποβάλλουν προτάσεις οι εκπρόσωποι του τύπου, με το σκεπτικό ότι βιώνουν στα γήπεδα, άρα γνωρίζουν, την αγωνιστική δράση και την καθημερινότητά του Ελληνικού βόλεϊ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ο φορέας των αθλητών, σε συνέχεια της μετά Ψάρρα και Μηνούδη εποχής, που θεμελίωσαν ένα διεκδικητικό πλαίσιο διασφάλισης και προστασίας του Έλληνα αθλητή, θωράκισης και προστασίας των πρωταθλημάτων, αποπειράται να στοιχειοθετήσει ένα συγκροτημένο λόγο που να απαντά στις τρέχουσες ανάγκες, αναγνωρίζοντας τη στασιμότητα και το τέλμα.

Παρά το πρωτότυπο και οξύμωρο να κληθούν οι εκπρόσωποι του τύπου να υποβάλλουν προτάσεις, κάθε σκέψη, ιδέα και τεκμηριωμένη πρόταση, ενταγμένη σε ένα ολοκληρωμένο σκεπτικό, αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η βούληση της διοίκησης του ΠΑΣΑΠ να αλλάξει η επόμενη ημέρα του αθλήματος είναι σημαντική και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της πρωτοβουλίας του φορέα των αθλητών. Άλλωστε αυτοί αποτελούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος και ο λόγος τους, μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα για να παρουσιαστεί ένα πλαίσιο προτάσεων και να γίνουν τα απαραίτητα βήματα μπροστά.

Αυτά που από ανεπάρκεια και αδυναμία η διοίκηση της ΕΟΠΕ μοιάζει να αγνοεί, αλλά θα αναγκαστεί, από τα πράγματα και τη δυναμική που θα καθορίσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να υλοποιήσει.