Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Βόλεϊ: Ο μεγάλος ασθενής

Το βόλεϊ «ασθενεί» και βουλιάζει ενώ η ΕΟΠΕ παραμένει ακέφαλη, απαθής και θεατής των εξελίξεων. Από που να αρχίσει κανείς;


Από την Επαγγελματική λίγκα των ανδρών που λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι αμφίβολο με πόσες ομάδες θα γίνει; Την ίδια ώρα, ιστορικοί σύλλογοι αποχωρούν αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η ΕΟΠΕ, ως υπέρτατη αρχή, και εξ ορισμού εγγυητής της διασφάλισης των όρων βιωσιμότητας της volley league, παραμένει χαμένη και κρυμμένη στη δική της αντικειμενική ανεπάρκεια και υποκειμενική αδυναμία.

Αλλά και στα Εθνικά πρωταθλήματα, που η ΕΟΠΕ έχει την αποκλειστική τους ευθύνη, καθημερινά παραμένουμε μάρτυρες ομάδων που αναστέλλουν την λειτουργία τους και αποχωρούν (τελευταία αποχώρηση εδώ).

Έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους την ίδια στιγμή που η γραφική ομάδα που διοικεί το Ελληνικό βόλεϊ θεωρεί ότι έπραξε το καθήκον της επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα με μια εισπρακτική λογική, για να αποτρέψει τις αποχωρήσεις, αλλά στη πράξη απέτυχε παταγωδώς και στους δυο στόχους.

Οι αποχωρήσεις των ομάδων έχουν αυξητική τάση και η ΕΟΠΕ δεν κατόρθωσε να εισπράξει ούτε ένα ευρώ με το συγκεκριμένο, εκ του πονηρού, μέτρο. 

Ακριβώς γιατί αντιμετώπισε με «τιμωρητική» διάθεση το αποτέλεσμα και όχι αναλύοντας και προσεγγίζοντας τα αιτία που το δημιουργούν.

Να συνεχίσουμε με την έναρξη των πρωταθλημάτων που γίνεται σε καθεστώς απόλυτης και πλήρους απαξίωσης, χωρίς προβολή, τηλεόραση και στοιχειώδη μέριμνα από την Ομοσπονδία.

Τέλος, ακόμα και οι συσκέψεις που προαναγγέλλονται για θέματα Εθνικών ομάδων, και «κλείνονται» εισιτήρια για να μετακινηθούν στελέχη (θυμηθείτε εδώ), περνούν απαρατήρητες και χωρίς ενημέρωση, αν έγιναν, τι αποφάσεις ελήφθησαν ή αν αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν για λόγους «ανωτέρας βίας»;

Το έλλειμμα ηγεσίας που βιώνουμε αποκρύπτεται από συγκεκριμένες «δυνάμεις», που επέβαλλαν την εκλογή του Γιώργου Καραμπέτσου, με προφανή στόχο να διατηρήσουν στο «ψυγείο» την προεδρική παρουσία, για όσο διάστημα τους βολεύει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που πληρώνει το βόλεϊ, όταν πορεύεται ακυβέρνητο, έρμαιο των συμφερόντων και των μηχανισμών.