Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Μελαγχολικά πρωταθλήματα

Η pre league γυναικών που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και η volleyleague γυναικών που ξεκινάει σήμερα 19/10/19, τα πρωταθλήματα που αποτελούν τον καθρέπτη του αθλήματος, διατηρήθηκαν για άλλη μια χρονιά με διοικητική ευθύνη σε κλίμα απόλυτης απαξίωσης, χωρίς καμία προβολή ή προωθητική ενέργεια.

Παρέμειναν τα Εθνικά πρωταθλήματα ως υπόθεση ενός στενού οικογενειακού κύκλου συγγενών και φίλων, μην μπορώντας οι διοικούντες, να αντιληφθούν τη σημασία και την προοπτική που δίνει στο άθλημα η προβολή του.

Σε μια περίοδο που οι ομάδες ανέβασαν τον πήχη, επενδύοντας όχι μόνο σε έμψυχο υλικό αλλά και σε τεχνογνωσία, οι διοικούντες την ΕΟΠΕ παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες για συμφωνία με την ΕΡΤ, θα αφήσουν το βόλεϊ στο σκοτάδι όπως έπραξαν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τις τύχες του.

Με ελλιπή προεργασία υποστήριξης και με αποσπασματική στατιστική κάλυψη και τη φετινή αγωνιστική περίοδο η αξιοπιστία των στατιστικών δεδομένων θα παραμείνει ζητούμενο όπως και στο παρελθόν έχουμε επισημάνει. Θεωρούν ότι κάνοντας μια σύμβαση με ένα φωτογράφο έχουν επιτελέσει το καθήκον τους.

Τι και αν κάποιες φωνές μνημονεύουν αναγκαίες προωθητικές ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν (δείτε εδώ) ή ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν στο μέλλον σεβόμενοι την προσπάθεια των αθλητριών και των σωματείων και της οργανωμένης προσπάθειας που η Ομοσπονδία οφείλει να αποτελεί θεματοφύλακα (δείτε εδώ).

Οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, αδαείς και περιορισμένης διοικητικής εμβέλειας, με τις επιλογές τους ακόμη και σε πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα (κλιμάκια, Εθνικές ομάδες κλπ.) γύρισαν το βόλεϊ πολλές δεκαετίες πίσω (δείτε ευγενική σχετική αναφορά ΥΓ2) στην εποχή που η οργάνωση, η στήριξη, η προβολή του αθλητικού προϊόντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις προϋποθέσεις ενός δομημένου εγχειρήματος.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν και οι αντικειμενικές αδυναμίες επιβίωσης που αντιμετωπίζει η επαγγελματική λίγκα των ανδρών ο επερχόμενος χειμώνας για το ελληνικό βάλει θα είναι βαρύς.