Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η κουστωδία των εκλογών


Η αναφορά του blog της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές της ΕΟΠΕ, άνοιξε τη συζήτηση για τις πιθανές υποψηφιότητες και ανέπτυξε ένα προβληματισμό για τη συνέχιση της συμφεροντολογικής προσέγγισης της προεδρικής εκλογής.


Η συγκεκριμένη αναφορά του blog της Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), που ανιστόρητα στάθηκε δίπλα στο Γιώργο Καραμπέτσο, επιβεβαίωσε δυο βασικές παραμέτρους που έχουμε ήδη επισημάνει και αφορούν τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Ομοσπονδία.

Η πρώτη, ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΟΠΕ και τα συγκεκριμένα συμφέροντα που επέβαλαν την εκλογή του είναι σε εγρήγορση και θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε περίπτωση αλλαγής του σκηνικού, ακόμη και για λόγους ανωτέρας βίας.

Η δεύτερη, τα ίδια συμφέροντα που η διαδρομή τους καθορίστηκε και αναδείχτηκε υπηρετώντας το καθεστώς που χρεοκόπησε την ΕΟΠΕ και σήμερα εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο, διεκδικούν να βγουν μπροστά κάνοντας απροκάλυπτο το παιγνίδι συμφερόντων, για να οδηγήσουν το άθλημα σε πλήρη μαρασμό.

ΥΓ. Οι πρώτες έξοδοι του προέδρου της ΕΟΠΕ, καιρού θέλοντος, μετά τη περιπέτεια της υγείας του, συνδυάστηκαν με την καθυστερημένη επίσκεψη στον ΓΓΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων Ομοσπονδιών. Η εύλογη απορία που δημιούργησε η συνάντηση έχει αναφορά στην πολυμελή αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον Γιώργο Καραμπέτσο στη συνάντηση.

Ο ταμίας-τεχνικός διευθυντής Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλιεράκης, ο Διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος, ο αναπληρωτής διευθυντής Νίκος Σοφιανός, η νομική σύμβουλος Κορνηλία Αποστολάκη ήταν σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΟΠΕ τα πρόσωπα που τον συνόδευσαν.

Δεν ξέρουμε αν η προσωπική ανασφάλεια ή η αδυναμία παρουσίασης της εικόνας της ΕΟΠΕ, οδήγησαν τον Γιώργο Καραμπέτσο να επιλέξει μια τόσο μεγάλη κουστωδία. Ούτε οικόπεδο να αγόραζαν…