Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Προπονητές και προπονητοδιοικούντες σε παρέλαση

«Δε γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει» έλεγε ο Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκό και φαίνεται ότι τα λεγόμενά του απεικονίζουν την εικόνα του περιφερόμενου θιάσου της ΕΟΠΕ, που φρόντισε με συνεχείς αναφορές να μας ενημερώνει για τις δράσεις του.

Μετά την «ανακάλυψη» των ταλέντων και τις «επαφές» προεκλογικού χαρακτήρα, η συντροφιά του προέδρου παρέλασε στην Κεντρική Ελλάδα και βάλθηκε να μας αποδείξει τη χρησιμότητα του ταξιδιού πραγματοποιώντας συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμη και σε καφετέρια (τη σχετική φωτογραφία οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα), ενδεικτικό και αυτό της προχειρότητας και των «πασαλειμμάτων» που διακρίνει την πολιτική τους.

Η αποδόμηση του ρόλου του προπονητή, ως συνοδού των προπονητοδιοικούντων και ο ευτελισμός της προπονητικής διαδικασίας από τους διοικούντες, που παριστάνουν τους εκλέκτορες και τους κυνηγούς ταλέντων, σαν κρυμμένο θησαυρό από πόλη σε πόλη, κάνοντας ταυτόχρονα προεκλογική μικροπολιτική, είναι το βαρύ τίμημα της περιοδείας που πλήρωσε το Ελληνικό βόλεϊ από την περιπλανώμενη διοικητική κουστωδία.

Το κόστος βέβαια που σήμερα πληρώνει το άθλημα, είναι πολύπλευρο αφού αφορά όλη τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, διοργανώσεις, Εθνικά πρωταθλήματα, ανάπτυξη, Εθνικές ομάδες κλπ.

Παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές όσων διαβλέπουν ότι η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση  είναι καταστροφική και χωρίς αύριο (δείτε εδώ), η συνεχιζόμενη αδιαφορία και η παρατεταμένη ανοχή, μας καθιστά υπεύθυνους όλους όταν αρκούμαστε στις διαπιστώσεις παραμένοντας σιωπηλοί θεατές αυτής της θλιβερής εικόνας.

ΥΓ. Οι εξελίξεις που προκάλεσε ο τραυματισμός της μεγάλης άτυχης Βίκυς Αρβανίτη και η αλλαγή των δεδομένων στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης δημιουργεί ζητήματα που θα κληθεί να απαντήσει άμεσα η ΕΟΠΕ.

Το δικό μας ερώτημα είναι, αν τελικά αληθεύει ότι (με ευθύνη ποιού άραγε;) είχε αποχωρήσει, λίγο καιρό πριν, από την συγκεκριμένη Εθνική ομάδα ο διακεκριμένος εργοφυσιολόγος κ. Γιώργος Βαβέτσης;