Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Και φέτος στην τύχη τους

Στα σιωπηλά χωρίς καμία διάθεση και πρόθεση σοβαρής προσέγγισης των προβλημάτων και των αναγκών που καθορίζει η διεξαγωγή τους, ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών που έχει την ευθύνη της η ΕΟΠΕ, ως διοργανώτρια αρχή.

Έπεται συνέχεια με τη έναρξη της pre league και της volleyleague γυναικών (28η Οκτωβρίου) όπου θα πραγματοποιηθούν κάτω από τη δικαιοδοσία της, αλλά μέχρι σήμερα κανείς, ούτε η διοίκηση της ΕΟΠΕ, ούτε ο Γιώργος Καραμπέτσος, δεν έχει αισθανθεί την υποχρέωση και τη στοιχειώδη ευθιξία, να μιλήσει για όλα αυτά που ανήκουν στο κύκλο ευθύνης του.

Τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε ότι αφορά την προβολή (απουσία τηλεοπτικής κάλυψης) αλλά και τη διασφάλιση της αξιόπιστης απεικόνισης της αγωνιστικής τους δράσης (στατιστικά κλπ).

Έχουμε γίνει μονότονοι, να επισημαίνουμε από τη πρώτη ημέρα της εκλογής του Γιώργου Καραμπέτσου, την απαίδευτη εκδοχή της πολιτικής που έχει εφαρμόσει, η οποία στην πράξη, υποβάθμισε τα πρωταθλήματα είτε αγνοώντας τα γεωγραφικά κριτήρια, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των πολλαπλών και πολυεπίπεδων αποχωρήσεων ομάδων, είτε αφήνοντας στη τύχη τις αγωνιστικές δραστηριότητες της pre και volley league.

Ιδιαίτερα, τη φετινή χρονιά, όπου οι ομάδες και των δυο κορυφαίων κατηγοριών έκαναν σημαντικές επενδύσεις που όπως φάνηκε η ΕΟΠΕ μάλλον δεν κατανόησε. 

Μέσα στη συγκεκριμένη ευνοϊκή συγκυρία, οι σύλλογοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία, την απομόνωση και την εγκατάλειψη της Ομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος δείχνει να αγνοεί, να μην αφουγκράζεται την καθημερινότητα και να μη λαμβάνει υπ´ όψιν, ότι συμμετέχουν στη δεδομένη συγκυρία, όλα μαζί τα μεγάλα ιστορικά, εκ του ποδοσφαίρου, προερχόμενα σωματεία Ολυμπιακός, Άρης και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, σε volleyleague και preleague, αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος αφήνει το μαζικότερο γυναικείο άθλημα στη χώρα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση, χωρίς τη διασφάλιση της φερεγγυότητας των στατιστικών, χωρίς την ανάδειξη της προσπάθειας των πρωταγωνιστών, χωρίς την παρουσίαση των πρωταθλημάτων.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος παραβλέπει την πραγματικότητα και την μοναδική ευκαιρία να μεγεθύνει το εύρος, το κύρος, το μέγεθος και την ακτινοβολία των πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ και κατ’ επέκταση του αθλήματος.

Παραμένει σιωπηλός και αμήχανος θεατής των εξελίξεων, τόσο από αδυναμία να κατανοήσει τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να δρομολογήσει ως πρόεδρος της ΕΟΠΕ, όσο και από τον εφησυχασμό που επιβάλλει το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ παράγοντας, για να γνωρίζει τι πρέπει και τι θα μπορούσε να πράξει.

Αρκείται στη μικροπολιτική, στο κλείσιμο του ματιού και στις μικροεξυπηρετήσεις. Δυστυχώς για το άθλημά μας, επαληθεύεται και τώρα η διαπίστωση, ότι πορεύεται ακέφαλο.