Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ!

Ο πολλαπλασιασμός των άρτων και η επιστολική ψήφος
Η απήχηση και η έκβαση της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΠΠΕ στη Θεσσαλονίκη ήταν άλλη μια δικαίωση για τη ΔΙΚΗ. Δεν εξέπληξε το προδιαγεγραμμένο της αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια επικύρωσής του.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο επαλήθευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσα καταγράψαμε για τη συγκεκριμένη διαδικασία (Δείτε εδώ), αλλά ανέδειξε και την «ευρηματικότητα» των διοικούντων τον Σύνδεσμο.

Με την «επινοητικότητα»τους, μας θύμισαν το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων, από την Καινή Διαθήκη. Παρότι, ο αριθμός των μελών που παρευρέθηκαν στη ΓΣ δεν καθόρισε το αποτέλεσμα, ο αριθμός των ψήφων που εμφάνισαν να παίρνουν οι υποψήφιοι, ήταν μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις των μεθοδεύσεων που προηγήθηκαν και της Συνέλευσης που ακολούθησε.

Το φωτογραφικό υλικό από τη ΓΣ (Δείτε εδώ) δείχνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, δεν ξεπερνά σε συμμετοχή τα 45 άτομα, ενώ ο πρωτεύσας σύμβουλος εμφανίστηκε να παίρνει υπερτριπλάσιο αριθμό ψήφων (140), σε σύνολο 148 ψηφισάντων (νάτο το θαύμα).

Όλα αυτά, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ή να υπάρχει ανοικτή διαδικασία ψηφοφορίας και μετά το πέρας της Συνέλευσης. 

Ίσως, κάποιοι «ψήφισαν» δια αντιπροσώπου. Ίσως, ο πάντα «πρωτοπόρος» Σύνδεσμος προπονητών καθιέρωσε την επιστολική ψήφο.

Η αναφορά της ΔΙΚΗΣ στην εκλογική διαδικασία δε έχει αφετηρία τη διάθεση εμπλοκής στα διοικητικά του συγκεκριμένου φορέα. Άλλωστε, αυτές οι μεθοδεύσεις προσβάλουν και θίγουν τα, περισσότερα από, 1200 μέλη του συνδέσμου αλλά και το ειδικό βάρος (επιστημονικό και συνδικαλιστικό) που θεσμικά έχει ένας τέτοιος φορέας.

Το ελληνικό βόλεϊ είναι η συνέχεια αυτής της εικόνας που σήμερα ανεχόμαστε.