Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ;

Δικαιώνει και Δικαιώνεται
Ο ρόλος των δικών μας τοποθετήσεων, παρεμβάσεων και αποκαλύψεων, δεν έχει στόχο, όπως ίσως θεωρούν πολλοί να αποδείξει την αδυναμία ή την ανικανότητα του Γιώργου Καραμπέτσου και των συνεργατών του, να παράξουν πολιτική και να οδηγήσουν το άθλημα σε νέους δρόμους.

Αυτό άλλωστε είναι τόσο πασιφανές που δεν χρήζει απόδειξης, αφού τα πρόσωπα δείχνουν και καθορίζουν τις περισσότερες φορές και τις πράξεις. Ο βασικός λόγος της δικής μας κριτικής είναι να βοηθήσουμε το άθλημα, είτε προβλέποντας, είτε αποτρέποντας δυσάρεστες επιλογές και καταστάσεις είτε προτείνοντας λύσεις, όπου αυτό μπορεί να συμβεί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των όσων αναφέρουμε είναι οι παρακάτω περιπτώσεις δημοσιευμάτων μας που αφορούσαν:

1) Το τουρνουά Beach Volley στα Μάταλα που θα γινόταν για (10η χρονιά φέτος) 3η υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ ματαιώθηκε.

Είχαμε επισημάνει τον ανορθόδοξο τρόπο που είχε ανακοινωθεί, και την αίσθηση ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, με  τον  προφητικό τίτλο ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ. Το παραπάνω γεγονός μας προκαλεί λύπη γιατί με την  συγκεκριμένη αναφορά  αυτό θέλαμε να αποτρέψουμε. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μας.

2) Με τον τίτλο ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ, είχαμε αναφερθεί στη Ιατρική Επιτροπή, στην παραίτηση Τσούκα και στην αναγκαιότητα, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες συμφωνίες, να διασφαλισθούν οι προηγούμενες. Προς το παρών δεν είδαμε νέες συμφωνίες ενώ ανανεώθηκαν οι προηγούμενες. (Φαίνεται χάθηκε μόνο με το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα η συμφωνία που προέβλεπε γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις αθλήτριες).

Στην περίπτωση αυτή η φωνή μας ακούστηκε, τουλάχιστον δεν χάθηκαν τα πάντα. Η κριτική μας ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι αποκαλυπτική, δυναμική αλλά πάντα με γνώμονα τα συμφέρον του αθλήματός μας.

Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με τις αποφάσεις του ΔΣ, όπως αυτές προβλήθηκαν από το δελτίο τύπου της ΕΟΠΕ. 

Αυτό για το οποίο οι αναγνώστες μας μπορεί να είναι σίγουροι, είναι ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, δεν θα μπούμε σε καμία λογική συναλλαγής για το χαρτζιλίκι, δεν θα μας κατευθύνουν συμφέροντα σωματειακά ή επιχειρηματικά, ούτε θα ξεροσταλιάζουμε στους διαδρόμους, διακινδυνεύοντας να χάσουμε τον στόχο της πολύπλευρης και συνεπούς ενημέρωσης. Ο έλεγχος της διοίκησης είναι και θα παραμείνει  ο μοναδικός οδηγός μας. Η δημοσιογραφία a la carte δεν μας αφορά.