Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ


Σε εφαρμογή μιας πονηρής σκέψης μπήκε ο Γιώργος Καραμπέτσος με αφορμή μια δικαστική απόφαση και τη διεκδίκηση ενός ποσού €55.000 για πραγματική οφειλή που δεν ξεπερνούσε τις €25.000 από ταξιδιωτικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης.

Προσπάθησε με επικοινωνιακό τέχνασμα να μεγεθύνει το πρόβλημα της οφειλής διαρρέοντας αυθημερόν στους δημοσιογράφους τη συνάντηση με εργαζόμενους, που ο ίδιος προκάλεσε για να τους «φοβίσει» με το πρόσχημα ότι τάχα απειλείται η καθημερινότητα της Ομοσπονδίας.

Ο Γιωργος Καραμπέτσος επεδίωξε για άλλη μια φορά να βρει ένα άλλοθι για την ανυπαρξία και την ανεπάρκεια του ίδιου και της διοίκησης του και με την απειλή περικοπών να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε ομηρία κατευθύνοντάς τους κατά το «δοκούν».

Ξεχνάει ή προσπαθεί να «ξεχάσει» ότι το πρόβλημα του χρέους της Ομοσπονδίας προέρχεται από το μεγάλο πάρτυ του 2004 (μόνο σε πρακτορείο ταξιδίων υπήρχε οφειλή €1.200.000) και την παράλληλη εμπλοκή της στα Ολυμπιακά έργα. Αυτό βάρυνε όλες τις επόμενες διοικήσεις και καθόρισε σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές τους.

Μετά τη δραστική μείωση των επιχορηγήσεων, ένα μεγάλο μέρος του χρέους μετακυλήθηκε και διεκδικήθηκε με δικαστικές αποφάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όταν ο Γιώργος Καραμπέτσος βρέθηκε προ των πυλών της ΕΟΠΕ πριν αναλάβει τη διοίκηση με δηλώσεις του έδειξε ότι γνώριζε ότι το χρέος αφορούσε μερικά εκατομμύρια ευρώ (Θυμηθείτε εδώ).

Τι περίμενε με την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΟΠΕ; Ότι θα τρόμαζαν ακούγοντας το όνομά του οι πιστωτές της ΕΟΠΕ και δε θα το διεκδικούσαν; Σήμερα απέναντι σε όλα αυτά για ένα πραγματικό ποσό €25.000 και με ένα πρακτορείο που συνεχίζει να συνεργάζεται, τι πραγματικά θέλει να πετύχει κάνοντας αυτό το show που συνήθιζε από την εποχή που κρατούσε τη σφυρίχτρα;

Με δεδομένο το μέγεθος του χρέους και το γεγονός ότι δεν έχει καμία χορηγία (έχασε τη ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ) αποσκοπεί να διαμορφώσει κλίμα για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες διεκδικήσεις οφειλών ξεκινώντας να κάνει ντόρο για αυτό το πόσο.

Ο σκοπός του είναι προφανής. Να χρεώσει τις ευθύνες στους προηγούμενους εξασφαλίζοντας άλλοθι για τον εαυτό του. Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να βρει μια δικαιολογία για να κάνει περικοπές. Να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως «προμετωπίδα» διεκδικήσεων στον υπουργό.

Πόσο αξιόπιστος και πειστικός μπορεί να είναι ο Γιώργος Καραμπέτσος όταν ο ίδιος έδωσε αυξήσεις στα «πρωτοπαλίκαρα» του και τώρα απειλεί με περικοπές τους εργαζόμενους των Ενώσεων; Μπορεί να μας πει ο ίδιος πόσες (εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ μπήκαν στο ταμείο της ΕΟΠΕ από τα παράβολα που πλήρωσαν τα σωματεία και που δαπανήθηκαν;

 Η πεποίθησή μας είναι ότι όλο το σκηνικό που δημιούργησε μοιάζει να είναι μέρος μιας κακοστημένης παράστασης που σχεδίασε ο Γιώργος Καραμπέτσος για να προκαλέσει θόρυβο με στόχο να καλύψει τη δική του αδυναμία και ανικανότητα.

Οι φθηνές παραστάσεις του στυλ «κατεβαίνω από τη σκάλα» καθορίζουν το μέγεθος και το «ποιόν» του ανδρός και δυστυχώς και το μέλλον του αθλήματος μας.

Υ.Γ. Οι Υπάλληλοι των Ενώσεων να μην ανησυχούν. Θα πληρωθούν κανονικά. Λεφτά υπάρχουν. Η παράσταση έλαβε τέλος!